Παρακολούθηση παράστασης όπερας «Ροσσινιάδα»
Νοέ 16 2018

Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 τα νήπια και τα προνήπια του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης παρακολούθησαν τη την φαντασμαγορική παράσταση όπερας «Ροσσινιάδα», στο πλαίσιο της μουσικής και θεατρικής καλλιέργειας των παιδιών. 

Η παράσταση ήταν βασισμένη στις ωραιότερες άριες από τις όπερες του Τζοακίνο Ροσσίνι «Κουρέας της Σεβίλλης», «Σταχτοπούτα», «Γουλιέλμος Τέλος» και «Μία Ιταλίδα στο Αλγέρι» και παρουσιάστηκε με αφορμή τα 150 χρόνια από το θάνατο του συνθέτη.

Το προηγούμενο διάστημα τα νήπια και τα προνήπια στο σχολείο τους είχαν μελετήσει τις ανάλογες ιστορίες και τους ρόλους και είχαν αγαπήσει τη μουσική του συνθέτη.

Στο θέατρο, κατά τη διάρκεια της παράστασης τα παιδιά απόλαυσαν ένα ενιαίο παραμύθι με θεατρικό λόγο, εντυπωσιακά κοστούμια, εικόνες, εικαστικές παρεμβάσεις, τραγούδι, χορό και τέσσερις ταλαντούχους λυρικούς τραγουδιστές με τη συνοδεία πιάνου επί σκηνής. Μέσα από τη «Ροσσινιάδα» τα παιδιά διασκέδασαν, ένιωσαν τη μαγεία της μουσικής και ευχαριστήθηκαν μία παράσταση όπερας!

Μετά το τέλος της παράστασης τα παιδιά είχαν την μοναδική ευκαιρία να μάθουν πολλά ακόμη για την μουσική και για την όπερα ως είδος τέχνης, μέσα από παιχνίδια που έπαιξαν με τους ηθοποιούς, όπως επίσης και να γνωρίσουν τους ήρωες από κοντά.