Μια ευοίωνη συνεργασία: Τα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης υπέγραψαν Πρωτόκολλο Συνεργασίας με τη Χ.Α.Ν.Θ.
Νοέ 19 2018

Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018, στην αίθουσα Διοικητικού Συμβουλίου της ΧΑΝΘ, υπογράφηκε Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και της ΧΑΝΘ (Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης).

Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας έγινε με την παρουσία εκπροσώπων των δύο φορέων. Τα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης εκπροσώπησαν: η Συντονίστριά τους Α. Ιωακειμίδου, η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Β. Πάχτα, η Διευθύντρια του Δημοτικού Θ. Κωνσταντινίδου, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Α. Νευροκοπλής, ο Υποδιευθυντής του Λυκείου Ι. Καλούτσας, καθώς και οι υπεύθυνες καθηγήτριες των Ομάδων Εθελοντισμού Γυμνασίου και Λυκείου Γ. Στεφανίδου και Ι. Αναγνώστου. Από τη ΧΑΝΘ παρέστησαν: ο Πρόεδρός της Ι. Σωσσίδης, ο Γενικός Γραμματέας Δ. Γκανάκης, μέλη της  Εκτελεστικής Επιτροπής του Δ.Σ. της ΧΑΝΘ, ο Γενικός Διευθυντής Χ. Τριγωνάς, η  Επικεφαλής του Τομέα Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς της ΧΑΝΘ Α. Τζώνη, καθώς και άλλα διοικητικά στελέχη.

Το πλαίσιο συνεργασίας των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης με τη ΧΑΝΘ περιλαμβάνει την από κοινού σύμπραξη σε κοινωνικά, περιβαλλοντικά, αθλητικά και εθελοντικά προγράμματα και θα υλοποιηθεί και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια). Καθώς και οι δυο φορείς διακρίνονται για την  κοινωνική ευαισθησία και την προώθηση των αξιών της προσφοράς και του εθελοντισμού, ευελπιστούμε ότι η υλοποίηση της συνεργασίας που υπογράφηκε θα έχει θετικά αποτελέσματα προς όφελος ευάλωτων ομάδων πληθυσμού και θα συμβάλει στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων στα νέα παιδιά, όπως επίσης και στη διαμόρφωση θετικών στάσεων και συμπεριφορών για την προστασία του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος.

Αυτός, άλλωστε, είναι και ο κύριος σκοπός της συμφωνίας ανάμεσα σε δύο μη κερδοσκοπικούς και κοινωφελείς οργανισμούς που έχουν ως πρώτιστο μέλημά τους το παιδί και τον έφηβο: η καλλιέργεια και εμπέδωση κοινωνικής συνείδησης και η διεύρυνση των δυνατοτήτων κοινωνικής δραστηριοποίησης. Για τα Αρσάκεια Σχολεία η προσήλωση σε μια υψηλής ποιότητας παιδεία συμβαδίζει με το σταθερό μέλημα για την πολιτική και κοινωνική αγωγή των μαθητών και μαθητριών τους, μέσα από την καλλιέργεια της αισθητικής και τη διεύρυνση της ευαισθησίας τους εντός αλλά και εκτός του σχολικού περιβάλλοντος. Αντίστοιχα, η ΧΑΝΘ, προσφέροντας εκπαιδευτικά πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα σε παιδιά και νέους, ενδιαφέρεται για την πολύπλευρη κατάρτισή τους, ενώ μέσα από το  κατασκηνωτικό της έργο διαπλάθει τον χαρακτήρα των νέων της πόλης μας.

Αυτό το ενδιαφέρον για την ανάπτυξη εθελοντικής συνείδησης, η μέριμνα για κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα και η προσήλωση σε ανθρωπιστικές αξίες καθορίζουν τις επιλογές και τη δράση τόσο των Αρσακείων Σχολείων όσο και της ΧΑΝΘ. Η πολυετής παρουσία (η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία κλείνει 182 χρόνια εκπαιδευτικής προσφοράς στην Ελλάδα και περίπου 80 χρόνια στη Θεσσαλονίκη, ενώ και η ΧΑΝΘ συμπληρώνει 100 χρόνια δράσης στη Θεσσαλονίκη) και προσφορά τους στον τόπο μας εγγυάται την εποικοδομητική τους συνεργασία και έχουμε την προσδοκία πως σύντομα θα αρχίσει να αποδίδει τους αναμενόμενους καρπούς.