Στιγμιότυπα από την εκπομπή μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου στο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ3
Δεκ 13 2017

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017, μια ομάδα μαθητών της Γ΄ τάξης του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης (αποτελούμενη από τους Γιώργο Βελητσκάκη, Σοφία Παπαοικονόμου και Άρη Σαμαρά) επισκέφθηκαν το στούντιο της ΕΡΤ3, για να παρουσιάσουν στη ραδιοφωνική της συχνότητα (FM 102) τη δική τους ωριαία «ζωντανή» ραδιοφωνική εκπομπή με θέμα τη σχολική μας εφημερίδα «Νεογράφημα – Όταν γράφουν τα νιάτα»

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Τα παιδιά είναι εν τάξει», που κάθε εβδομάδα δίνει βήμα στην ελεύθερη έκφραση μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων, οι μαθητές μας, με ευχάριστη διάθεση και αμείωτο κέφι, ανέλαβαν τον ρόλο των παρουσιαστών στα μικρόφωνα και για μια ώρα κράτησαν παρέα στους ακροατές διαβάζοντας επιλεγμένα κείμενα ποικίλης θεματολογίας, που έγραψαν τα μέλη της συντακτικής ομάδας του «Νεογραφήματος».

Ειδικότερα, με την επιλογή των κειμένων τους ανέδειξαν εύστοχα τις εφηβικές τους ευαισθησίες, τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, ενώ με τα άρθρα τους για τον κινηματογράφο και τη λογοτεχνία αποτύπωσαν την κριτική και διεισδυτική τους ματιά. Παράλληλα, προέβαλαν τις επιστημονικές τους περιέργειες, τις αθλητικές τους εμπνεύσεις και διατύπωσαν τους προβληματισμούς τους για οικολογικά προβλήματα του άμεσου περιβάλλοντός μας. Έτσι, κατάφεραν όχι μόνο να ξεδιπλώσουν το δημοσιογραφικό τους ταλέντο και να εκφράσουν ελεύθερα τις νεανικές τους σκέψεις, αλλά και να έρθουν σε άμεση επαφή με τον γοητευτικό κόσμο του ραδιοφώνου και να μάθουν έμπρακτα πώς προετοιμάζεται, οργανώνεται και στήνεται μια ραδιοφωνική εκπομπή.

Η επιλογή των μουσικών τραγουδιών που έντυσαν με τις μελωδίες τους την εκπομπή, έγινε από τους μαθητές της Ζώνης Πολιτισμού «Culture Vulture – Γνωριμία με τη μουσική, τη λογοτεχνία και την καλλιτεχνική παράδοση του αγγλικού και αμερικανικού πολιτισμού», με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Βίκη Κωσταρά. Ακόμα, οι μαθητές μας συνομίλησαν τηλεφωνικά με τον Διευθυντή του Γυμνασίου, κ. Αθανάσιο Νευροκοπλή, ο οποίος επιβράβευσε τη συλλογική προσπάθεια του «Νεογραφήματος» και ανάφερε πως η μαθηματική μας εφημερίδα θα συνεχίσει να θέτει νέους στόχους και να αναλαμβάνει καινούριες προκλήσεις, δίνοντας βήμα στην πολύπλευρη έκφραση τ και των ανησυχιών των μαθητών.

Τους μαθητές καθοδήγησαν, εμψύχωσαν και συντόνισαν οι καθηγητές κ. Ελένη Κόντα, κ. Βίκη Κωσταρά και κ. Βασίλης Τεμπερεκίδης, ενώ ο κ. Αλέξης Αλεξίου, η ψυχή του «Νεογραφήματος», υποστήριξε τους μαθητές με τις συμβουλές και την παρουσία του στο στούντιο. Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή, εδώ.