Ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος στο Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών
Ιαν 31 2024

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, μαζί με τα νήπια και προνήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου γιόρτασαν τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων, σε μια λαμπρή εκδήλωση την οποία τίμησε με την παρουσία του ο νεοεκλεγείς Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος. 

Ο κ. Φιλόθεος τέλεσε αγιασμό για τη νέα χρονιά, έκοψε βασιλόπιτα και έδωσε την ευλογία του στα σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Μίλησε για το έργο και την παρακαταθήκη που άφησαν οι Τρεις Άγιοι των Γραμμάτων τόσο στους μαθητές και στις μαθήτριες όσο και στους δασκάλους. Επισήμανε πως η πνευματική καλλιέργεια και το ανθρώπινο ιδεώδες τής ελληνικής παιδείας με την ταπείνωση και την αγάπη τής Ορθόδοξης πίστης που πρέσβευαν και βίωσαν οι Τρεις Άγιοι, αποτελούν διαχρονικό παράδειγμα ζωής, ενώ στο τέλος απένειμε βραβεία διάκρισης στους νικητές του 1ου Αρσάκειου Ορθογραφικού Διαγωνισμού. 

Εν συνεχεία, όλοι παρακολούθησαν ένα μικρό θεατρικό δρώμενο που ετοίμασαν μαθητές της Γ’ τάξης, όπου με παιγνιώδη και διαδραστικό τρόπο προβλήθηκε ο βίος, το έργο και η προσφορά των Τριών Ιεραρχών στην παιδεία μας. 

Χρόνια Πολλά!