Κοινωνικές πρωτοβουλίες Αρσακείου Γυμνασίου και Λυκείου Θεσσαλονίκης ενόψει της χριστουγεννιάτικης εορταγοράς
Νοέ 28 2018
Διαβάστε την Ανακοίνωση κάνοντας κλικ στο παρακάτω εικονίδιο

Αγαπητοί γονείς,

τα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης, σχολεία ανοιχτά στην κοινωνία και στις ανάγκες της, αναλαμβάνουν κάθε χρόνο πρωτοβουλίες με κοινωνική αναφορά, στις οποίες οι μαθητές και οι οικογένειές τους ανταποκρίνονται πάντα επιδεικνύοντας την ανάλογη ευαισθησία. Ενόψει των φετινών εορτών των Χριστουγέννων, αποφασίσαμε να στηρίξουμε –συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης και χρήματα– συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Δίνουμε προτεραιότητα στα παιδιά που χρειάζονται τη συμπαράστασή μας, υποστηρίζοντας το «Χαμόγελο του Παιδιού», τον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος, το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο και τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος (ΣΟΝΕ). Έτσι, αποφασίσαμε φέτος να κινήσουμε τις εξής δράσεις:

Ι. Να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα για ενίσχυση του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ο οποίος συγκεντρώνει τρόφιμα, για να καλύψει τις ανάγκες τόσο των παιδιών που διαμένουν στα σπίτια του Συλλόγου, όσο και των οικογενειών που λαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες μέσω των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, λόγω των σοβαρών προβλημάτων διαβίωσης που αντιμετωπίζουν. Τα προϊόντα που χρειάζεται το «Χαμόγελο του Παιδιού» είναι τα εξής:

 • Συσκευασμένα είδη τροφίμων: γάλα εβαπορέ, ζυμαρικά, κακάο, κρέμες αραβοσίτου, λάδι, ρύζι, σάλτσα ντομάτας, μπισκότα, κρουασάν, αλάτι, ξύδι, μπαχαρικά, όσπρια, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, πουρέ, δημητριακά, φρυγανιές, βρεφικές κρέμες και βρεφικά γάλατα Νο 1 & 2, αλεύρι, ζάχαρη, χυμούς
 • Είδη βρεφικής φροντίδας: πάνες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα
 • Είδη προσωπικής φροντίδας: σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες κ.λπ.
 • Είδη υγιεινής: σακούλες απορριμμάτων, μαλακτικά ρούχων, καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, απορρυπαντικό πλυντηρίου, χλωρίνη κ.λπ.
 • Είδη οικιακής χρήσης: χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες, λαδόκολλα, διαφανή μεμβράνη κ.λπ.

ΙΙ. Να στηρίξουμε το Χριστουγεννιάτικο Bazaar αγάπης της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος (ΣΟΝΕ) και του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος, που θα πραγματοποιηθεί στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Αίθουσα Διαλέξεων) την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.Τα είδη που ζήτησαν οι δύο φορείς να προσφέρουμε είναι τα εξής:

 • Χειροποίητες κατασκευές
 • Stock εμπορεύματα
 • Αντικείμενα τα οποία είναι σε καλή κατάσταση
 • Γυαλικά, κουζινικά και οικιακά είδη
 • Υποδήματα και ενδύματα
 • Χριστουγεννιάτικα είδη και στολίδια
 • Σχολικά είδη

ΙΙΙ. Να ενισχύσουμε το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, ένα Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που σκοπός του είναι η μόνιμη και μακροχρόνια παροχή φροντίδας, μόρφωσης, στέγης και ψυχολογικής στήριξης σε παιδιά, των οποίων οι γονείς είτε δεν υπάρχουν πλέον στη ζωή είτε δεν μπορούν να διατηρήσουν την ευθύνη της γονικής μέριμνας για διάφορους λόγους.Τα είδη που έχει άμεση ανάγκη το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο είναι τα εξής:

 • Συσκευασμένα είδη τροφίμων: γάλα εβαπορέ, ζαχαρούχο γάλα, αλεύρι, φάριν-απ, άνθος αραβοσίτου, μπισκότα, ξύδι, μπαχαρικά, μαρμελάδα, μερέντα, δημητριακά, ζάχαρη, χυμούςκ.λπ.
 • Είδη προσωπικής φροντίδας: σαμπουάν, αφρόλουτρα, μαλακτική κρέμα μαλλιών, αποσμητικά, ξυραφάκια κ.λπ.
 • Είδη υγιεινής: σακούλες απορριμμάτων και τροφίμων, μαλακτικά ρούχων, καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, απορρυπαντικό πλυντηρίου και μαλακτικό, χλωρίνη, υγρό πιάτων κ.λπ.
 • Είδη οικιακής χρήσης: χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες, λαδόκολλα, διαφανή μεμβράνη κ.λπ.
 • Είδη ρουχισμού: κοριτσίστικα εσώρουχα (από Νο 4 έως και L),καλτσόν λευκό και εκρού, παντόφλες (Νο24-45), αθλητικές φόρμες, πιτζάμες (από Νο4 έως ΧL)

 

Επίσης, συγκεντρώνουμε βιβλία, καινούργια ή μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση, για να πουληθούν στη δική μας Χριστουγεννιάτικη εορταγορά«Νότες Χριστουγέννων», την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου. Τα έσοδα θα διατεθούν, όπως κάθε χρόνο, σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Τα βιβλία και τα αντικείμενα για το Χριστουγεννιάτικο Bazaar αγάπης της ΣΟΝΕ και του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος θα πρέπει να συγκεντρωθούν έως την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, ενώ η καταληκτική ημερομηνία για τη συγκέντρωση των ειδών για το «Χαμόγελο του Παιδιού» και το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο είναι η Κυριακή 16 Δεκεμβρίου.Η συλλογή όλων των παραπάνω ειδών σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους των Σχολείων θα ξεκινήσει την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018.

Σας προσκαλούμε λοιπόν να συμβάλετε στη συγκέντρωση των παραπάνω ειδών, καθώς και στην επιτυχία της χριστουγεννιάτικης εορταγοράς «Νότες Χριστουγέννων»με κάθε πρόσφορο τρόπο. Είμαστε βέβαιοι πως και φέτος, όπως έχετε ήδη αποδείξει έμπρακτα και σε προηγούμενες δράσεις μας, θα αγκαλιάσετε με την ίδια θέρμη και αγάπη τις πρωτοβουλίες μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία και την ανταπόκριση.

 

Τα Μαθητικά Συμβούλια, οι Σύλλογοι Διδασκόντων και οι Διευθύνσεις

Αρσακείου Γυμνασίου και Λυκείου Θεσσαλονίκης της Φ.Ε.