Η απονομή των βραβείων του 3ου Διαγωνισμού Μαθητικής Εφημερίδας από την «Μακεδονία»
Μαΐ 11 2016

βραβευση 1

Απονεμήθηκαν την Τρίτη 10 Μαΐου τα βραβεία του 3ου Διαγωνισμού Μαθητικής Εφημερίδας του Δημοσιογραφικού Συγκροτήματος «Μακεδονία». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Μακεδονίας, όπου και δόθηκαν στους μαθητές και τα σχολεία που διακρίθηκαν τα βραβεία τους, αλλά και ιστορικά πρωτοσέλιδα της εφημερίδας «Μακεδονία». Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, στελέχη της εφημερίδας, μαθητές και καθηγητές. Μεταξύ αυτών ήταν και αντιπροσωπεία από την συντακτική επιτροπή της εφημερίδας του Σχολείου μας «Νεογράφημα -όταν γράφουν τα νιάτα«, για να παραλάβει το βραβείο της καλύτερης εφημερίδας Γυμνασίου κεντρικής Μακεδονίας, με τους μαθητές Εβελίνα Μπογιάρη, Αντωνία Σιδηροπούλου και Κωνσταντίνο Καραθάνο.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότεροι από 800 μαθητές από 33 σχολεία των Νομών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με συνολικά 31 έντυπες και 2 ηλεκτρονικές εφημερίδες.  Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις του δημοσιογραφικού συγκροτήματος της πόλης μας και να συνομιλήσουν με εκπροσώπους της ιστορικής αυτής εφημερίδας. Μεταξύ άλλων, δόθηκε απάντηση και στο ερώτημα «πώς θα αξιοποιήσει το Σχολείο μας το χρηματικό έπαθλο των 500 €;» Την απάντηση έδωσε ο διευθυντής του Σχολείου μας, Θανάσης Νευροκοπλής, μεταφέροντας την απόφαση της συντακτικής επιτροπής του νεογραφήματος να διατεθεί στην «Ελπίδα», μια οργάνωση η οποία αγωνίζεται για να αποκτήσουν πρόσβαση στη στοιχειώδη εκπαίδευση οι μικροί Ρομά στο Δροσερό της Ξάνθης.

Πρωτοπόρος στην προσπάθεια αυτή είναι η πρόεδρος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών «Η Ελπίδα», Σαμπιχά Σουλέι Μαν, την οποία είχαν την ευκαιρία οι μαθητές της Γ΄ τάξης να γνωρίσουν από κοντά και να συνομιλήσουν μαζί της, στο πλαίσιο διδακτικής επίσκεψης στο Caravan Project. Περισσότερα, όμως, γι’ αυτό το θέμα, όπως και την πρωτεργάτη του Caravan Project, Θέκλα Μαλάμου (απόφοιτο του Αρσακείου Θεσσαλονίκης), στο επόμενο τεύχος του νεογραφήματος το οποίο αναμένουμε όλοι να κυκλοφορήσει στα τέλη Μαΐου.