Βράβευση μαθητή μας σε μουσικούς διαγωνισμούς
Μαρ 8 2019

Ο Ευριπίδης Σαμαράς, μαθητής της Β΄ τάξης του Σχολείου μας, διακρίθηκε με Γ΄ Βραβείο στον Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών για το σχολικό έτος 2018-19 στην κατηγορία της μουσικής για ταινία με το έργο «The Rising Sun». Την ευθύνη της συμμετοχής του μαθητή είχε η καθηγήτρια Μουσικής του Σχολείου κ. Αναστασία Γκίνη.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019 στο Μέγαρο της ΧΑΝ. Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Λευτέρης Β. Τζόκας, ο Πρόεδρος της ΧΑΝ Αθηνών Γεώργιος Παπαδάκης και ο Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής Νίκος Χριστοδουλής. Ακολούθησε αναφορά στο έργο του Γιώργου Κατσαρού από την Αγαπούλα Ευθυμιοπούλου, μέλος του Δ. Σ. της Ένωσης, και Απονομή Χρυσού Μεταλλίου και Μουσικό αφιέρωμα στον Γιώργο Κατσαρό. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την Απονομή Τιμητικών Διπλωμάτων στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και στα μέλη της Κριτικής Επιτροπής. Λεπτομέρειες για τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού και για την Τελετή Βράβευσης μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.

Ο Ευριπίδης Σαμαράς απέσπασε και το Β΄ Βραβείο στον 1ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό «Τάσος Παππάς» που διοργάνωσαν για τα όργανα (πιάνο, έγχορδα και πνευστά) το Τμήμα Επιμορφωτικών Προγραμμάτων της Χ.Α.Ν.Θ, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης και το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Ο Διαγωνισμός διεξήχθη στις 1 και 2 Μαρτίου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και στην αίθουσα εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη» του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης (δείτε εδώ..).

Θερμά συγχαρητήρια στον Ευριπίδη και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη μουσική του σταδιοδρομία!