«Μίλα μου για μήλα»
Ιούλ 5 2021

 Συμμετοχή του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης, στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ CHALLENGES»

Παρά την τόσο ιδιαίτερη χρονιά, η διάθεση για δημιουργία έξι (6) μαθητριών του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης παρέμεινε αναλλοίωτη. Οι μαθήτριες της Β΄ Λυκείου Αγραφιώτη Αναστασία, Αλεξίου Άννα, Ηλιάδου Σοφία,  Ιεροπούλου Κρίστα, Νικολάου Ξένια, Πεχλιβανίδου Μαρία, υπό την καθοδήγηση των Βιολόγων του Σχολείου Κοκκάλου Αλέξη και Ντίνα Όλγας, δημιούργησαν ένα αισθητικά όμορφο, πρωτότυπο, γευστικά ευχάριστο και θρεπτικό σνακ, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού: «ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ CHALLENGES» που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών, µε την έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε τρεις (3) φάσεις και η ομάδα του Σχολείου μας συμμετείχε και στις τρεις ανάμεσα στα διακριθέντα έργα ως προς την πρωτοτυπία, την αισθητική, τη γεύση και το συνδυασμό συστατικών.

Οι μαθήτριες παρέμειναν ενθουσιασμένες καθόλη τη διάρκεια της προετοιμασίας, δείχνοντας ιδιαίτερο ζήλο κατά τη σύλληψη της ιδέας, την επεξεργασία και την ολοκλήρωση της παρασκευής του σνακ. Ανέπτυξαν τη δημιουργική και κριτική τους σκέψη, ενίσχυσαν τη λήψη πρωτοβουλιών, καλλιέργησαν την καλλιτεχνική τους αντίληψη και την καινοτόμο δράση τους. Κυρίως όμως εκπαιδεύτηκαν σε θέματα σωστής και ισορροπημένης διατροφής και προαγωγής της υγείας και θέλησαν τη γνώση τους να τη μοιραστούν με τους φίλους και τους συνομηλίκους τους. Επιπλέον, όπως δήλωσαν και οι μαθήτριες, η όλη διαδικασία αποτέλεσε ένα ευχάριστο διάλειμμα από την πρωτόγνωρη καθημερινότητα που βίωναν λόγω της πανδημίας.

Κι αν δεν κέρδισαν ένα βραβείο, τους μένουν πολλαπλά κέρδη: η ευχαρίστηση της έρευνας, της παρασκευής, των δοκιμών και της προβολής του σνακ, η γνώση των κριτηρίων της υγιεινής διατροφής, η χαρά που αισθάνθηκαν συνδέοντας την επιστήμη με τη μαγειρική! Και μαζί μένουμε κι εμείς όλοι κερδισμένοι, έτοιμοι να δοκιμάσουμε το υγιεινό σνακ που μας προτείνουν τα κορίτσια μιλώντας μας για μήλα..

Αξίζει να δείτε με προσοχή την πρότασή τους και την τεκμηρίωση που τη συνοδεύει: