ΦΥΓΑΜΕ
Ιούλ 2 2021

29 Ιουνίου 2021, Αποφοίτηση Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης      

Φύγανε φύγανε και αυτά τα παιδιά μας και τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, αποχαιρετάμε τους αγαπημένους μας μαθητές, τα άλλα μας παιδιά, αυτά με τα οποία τελικά περνάμε περισσότερο χρόνο, και νιώθουμε να αφήνουμε πίσω μας ένα κομμάτι της ψυχής μας και της καρδιάς μας-ελπίζοντας πως αφήνουμε αναμνήσεις και γνώσεις και στις δικές τους καρδιές και ψυχές…

Με έκδηλη τη χαρά στα πρόσωπά τους ήρθαν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες, ντυμένοι/νες με τα γιορτινά τους για την τελετή αποφοίτησης. Ντύθηκε και το σχολείο τα γιορτινά του για να αποχαιρετίσει την τάξη 2021.

Τα παιδιά ένα ένα με τη σειρά τους παραλάμβαναν το απολυτήριο τους υπογράφοντας ουσιαστικά και τυπικά το τέλος της σχολικής ζωής, ενώ μαζί δέχονταν το καλαίσθητο αναμνηστικό δώρο που τους πρόσφερε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και φωτογραφίζονταν για τελευταία φορά στον χώρο του σχολείου.

Η Κοραλία Αλμπάνη και ο Θοδωρής Δακουράς, το πρώτο ζευγάρι παρουσιαστών, μας μετέφεραν στην τηλε-τάξη και ζωντάνεψαν διασκεδαστικές στιγμές τηλε-μαθημάτων …

Στη συνέχεια η Διευθύντρια κ. Άννα Σγουρού αποχαιρέτισε τα παιδιά εστιάζοντας στην έννοια της απόστασης, της κοντινής μακρινής απόστασης, όπως την προσεγγίζει η ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, και μαζί στην έννοια της εγγύτητας που μόνη αυτή αναπληρώνει το κενό.

Ακολούθησαν οι ομιλίες του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου Ζήση Κολυμπιώτη και Γιώργου Σπυρίδη, που μας συγκίνησαν με την ευαισθησία και το χιούμορ τους, καθώς και της εκπροσώπου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και γονέα αποφοίτου κ. Μαριλένας Κυριάκη που ευχήθηκε στα παιδιά για την μελλοντική τους πορεία.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης το επόμενο ζευγάρι παρουσιαστών, η Νεφέλη Σπυριδωνίδου και ο Ανδρέας Γιαννιώτης, αναφέρθηκαν σε όλες τις διακρίσεις των μαθητών-αποφοίτων και έγινε σαφές πως τα ταλέντα …δεν κρύβονται και βρίσκουν τρόπο να ξεδιπλωθούν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Η Αντωνία Σιδηροπούλου και η Αλεξάνδρα Κωνσταντίνου απήγγειλαν το ποίημα του Καβάφη Το πρώτο σκαλί,  η Αλεξία Τριανταφυλλίδου και η Έλενα Τούλιου παρουσίασαν τις σκέψεις τους για τη ζωή τους στο Αρσάκειο και η Τσιρανίδου Ελευθερία μαζί με τη Ρένια Σπυροπούλου κατάφεραν να συγκινήσουν τον κόσμο με ένα εύστοχο κείμενο που αποτύπωνε το μεγάλωμα των εφήβων και την ανάγκη τους για τη διακριτική υποστήριξη των γονέων.

Η βραδιά έκλεισε με ένα βαλσάκι διαφορετικό από άλλες χρονιές. Τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο, τα παιδιά προσέφεραν στους γονείς σαν ένα μικρό ευχαριστώ ένα… τρυφερό βαλσάκι: Μπαμπάδες και μαμάδες πήραν το ταίρι τους, δηλαδή τον γιό ή την κόρη, και συγχρονίστηκαν… επί τόπου, στις θέσεις τους, στον όμορφο κήπο στου σχολείου μας.

ΦΥΓΑΤΕ λοιπόν … ΣΤΟ ΚΑΛΟ!