Πρώτη συνάντηση με τους καθηγητές των ΑΕΙ-ΤΕΙ
Φεβ 6 2018

Ημέρα Εκπαιδευτικών Μεντόρων της Β΄Λυκείου

Το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης της ΦΕ, στοχεύοντας στην υποστήριξη μαθητών και μαθητριών της Β΄ Λυκείου στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, αποφάσισε να συμμετάσχει στην «Ημέρα Μεντόρων», που υλοποιεί η Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης και το ΚΕΣΥΠ Λευκού Πύργου με τη συνεργασία της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Έτσι, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018εικοσιτέσσερις μαθητές της Β’  Λυκείου του σχολείου μας συμμετείχαν στην «Ημέρα Μεντόρων». Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, επισκέφτηκαν καθηγητές σε διάφορα τμήματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, των Στρατιωτικών Σχολών και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Εκεί είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους διακεκριμένους επιστήμονες για τις σπουδές στο εκάστοτε τμήμα και τις επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρουν. Επίσης, ξεναγήθηκαν στους χώρους του εκπαιδευτικού ιδρύματος και είχαν μια πρόγευση της μελλοντικής τους ζωής ως φοιτητών.

Την εμπειρία τους καταγράφουν ορισμένοι από αυτούς στα παρακάτω αποσπάσματα:

Η επίσκεψή μου στην Οδοντιατρική Σχολή ήταν εντυπωσιακή. Ο Μέντοράς μας μας πληροφόρησε σχετικά με τους κλάδους με τους οποίους μπορούμε να ασχοληθούμε. Στη συνέχεια, μας ξενάγησε στους χώρους της σχολής και αποκτήσαμε μια πρώτη επαφή με τον τομέα της Οδοντιατρικής, ελπίζοντας στο μέλλον να είμαστε και οι ίδιοι φοιτητές. Επίσης, γνωρίστηκα με παιδιά από διάφορα σχολεία. Θα ξαναπήγαινα σίγουρα! 

Αθανασίου Άννα

Η εμπειρία μου στην Ιατρική ΣΣΑΣ θεωρώ πως ήταν μάλλον εποικοδομητική. Έμαθα πολλές νέες πληροφορίες και άκουσα τη γνώμη ενός ειδικού, γεγονός που με βοήθησε να ξεκαθαρίσω τα «θέλω» μου και να κατανοήσω πώς περίπου λειτουργεί τόσο η σχολή που με ενδιαφέρει όσο και το «μετά», δηλαδή το επάγγελμα στην πράξη.

Ζαγανίδου Χαρά

Η επίσκεψη στο ΠΑΜΑΚ και συγκεκριμένα στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και διαφωτιστική. Ενημερωθήκαμε πλήρως για τα μαθήματα και τις μελλοντικές προοπτικές. Ο Μέντοράς μας ήταν πρόθυμος να μας εξυπηρετήσει, καθώς είχε τη διάθεση να μας ξεναγήσει στο κτήριο και να μας συστήσει σε άλλους καθηγητές της σχολής.

Κατσάνου Σμαράγδα

Ο Μέντοράς μου στο Τμήμα Λογιστικής και Χρημοτοοικονομικής του ΠΑΜΑΚ μας πληροφόρησε για τη σχολή που διαλέξαμε, μας ξενάγησε στους χώρους της και μας παρότρυνε να διαλέξουμε με την καρδιά μας και όχι μόνο με το μυαλό μας.

Βράιλας Μάρκος

Η εμπειρία μου με τον Μέντορά μου στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ήταν πολύ ιδιαίτερη. Ο κ. Τρανός ήταν πολύ ομιλητικός, ανοικτός σε ερωτήσεις και με αίσθηση του χιούμορ. Μας ξενάγησε στο τμήμα και μας έδωσε πολλές ενδιαφέρουσες και χρήσιμες πληροφορίες τόσο για τις σπουδές όσο και για το επαγγελματικό μέλλον. Ο τρόπος που μας παρουσίασε τη σχολή μου άρεσε πάρα πολύ και απάντησε σε πολλές ερωτήσεις μας.

Ιωάννου Νάγια

Με εντυπωσίασε ο καθηγητής κ. Αλεξίου στο Τμήμα Φιλολογίας, ο οποίος είχε πολύ καλή διάθεση και ήταν πρόθυμος να βοηθήσει και να ενημερώσει τον κάθε μαθητή, καθώς και να λύσει τυχόν απορίες μας. Έπειτα, μας έδειξε και τους χώρους της σχολής. Γενικά, ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία.

Ελεκίδου Κατερίνα