Συζητώντας για την ιατρική..
Νοέ 12 2021

..στο πλαίσιο του μαθήματος των αγγλικών

Την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021, οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος σπουδών υγείας της Γ’ τάξης του Αρσακείου Λυκείου, στο πλαίσιο του μαθήματος αγγλικών, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Webex με την κυρία Αναστασία Τζατζίδου, ειδικευόμενη ιατρό στην γενική χειρουργική στο νοσοκομείο ‘The James Cook University Hospital’ στο Μίντλεσμπρο της Αγγλίας.

Η κυρία Τζατζίδου παρουσίασε την μέχρι τώρα ακαδημαϊκή πορεία της και στη συνέχεια συνομίλησε με τα παιδιά και απάντησε σε ερωτήσεις τους σχετικά με τις σπουδές της και τις επαγγελματικές τις εμπειρίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Βρετανία. Οι μαθητές και οι μαθήτριες ενδιαφέρθηκαν για τις προπτυχιακές σπουδές της ιατρικής σχολής και τις επαγγελματικές διεξόδους που προσφέρει, καθώς και για τις διαφορές μεταξύ του ελληνικού και αγγλικού δημόσιου συστήματος υγείας.

Ήταν μια συζήτηση που συνδύασε δημιουργικά την άσκηση στην αγγλική γλώσσα και την εξοικείωση με την βρετανική καθημερινότητα με τα ενδιαφέροντα και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των τελειοφοίτων μαθητών/τριών του τμήματος υγείας. Τη συζήτηση συντόνισε η καθηγήτρια αγγλικών, κ.Λ.Σταυρίδου.