Ξεμπερδεύοντας το κουβάρι των συναισθημάτων μας!
Σεπ 29 2023

Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 οι μαθητές του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης συμμετείχαν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ξεμπερδεύοντας το κουβάρι των συναισθημάτων μας» στη Στέγη Πολιτισμού Λυρικός Μικρός Πλανήτης.

Μέσα από θεατρικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια, πίνακες ζωγραφικής αλλά και μουσικές συνθέσεις τα παιδιά ανακάλυψαν, διέκριναν και συνειδητοποίησαν ευχάριστα και δυσάρεστα συναισθήματα, που όλοι αισθανόμαστε καθημερινά σε διαφορετική ένταση.

Τα Κυκλαδικά Ειδώλια ταξίδεψαν τους μαθητές στον κόσμο των συναισθημάτων και μέσα από το παιχνίδι τους βοήθησαν να βιώσουν τη χαρά, τον θαυμασμό, την έκπληξη, την ηρεμία αλλά και τη λύπη, τον φόβο, τον θυμό, τη ζήλια.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη εντάσσεται στο φετινό Σχέδιο Δράσης «Με βήμα σταθερό τις γέφυρες περνώ!» με στόχο την ομαλή συναισθηματική μετάβαση των παιδιών από το οικογενειακό περιβάλλον σε αυτό του σχολείου.

Ευχαριστούμε θερμά τη Σοφία Μελιγκοπούλου, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού-συγγραφέα, και τη Δέσποινα Τσιπτσέ, μουσειοπαιδαγωγό, που με έναν μαγικό τρόπο μας βοήθησαν να ξεμπλέξουμε το κουβάρι των συναισθημάτων μας!