Πρόσκληση συμμετοχής στην Ψηφοφορία Ακροατών – Μαθητικός Διαγωνισμός «ΚΑΝ’ ΤΟ Ν’ ΑΚΟΥΣΤΕΙ 2024»
Μαρ 14 2024

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος «Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Έκφρασης–«Βγαίνοντας … στον αέρα!» που λειτουργεί στο πλαίσιο της Ζώνης Πολιτισμού και Επιστημών Α΄ τάξης μαζί με μέλη της ραδιοφωνικής ομάδας του Σχολείου, συμμετείχαν με ραδιοφωνικό μήνυμα στον διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Ραδιοφώνου «ΚΑΝ’ ΤΟ Ν’ ΑΚΟΥΣΤΕΙ 2024» και έχει ξεκινήσει η διαδικασία ψηφοφορίας ακροατών. Ο φετινός διαγωνισμός, με θέμα «Η δύναμη της φιλίας» πραγματεύεται την αξία της φιλίας, η οποία από τα πρώτα βήματα της ζωής μας αποτελεί παράγοντα ευζωίας. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη συμμετοχή τους οι μαθητές/τριες ξεκίνησαν να εκφράζουν τις απόψεις τους για το αγαθό της φιλίας μέσα από καταιγισμό ιδεών και στη συνέχεια, μέσα από διάφορες συζητήσεις και την καταγραφή των σκέψεων και των απόψεών τους, έδωσαν στις ιδέες τους τη μορφή ενός σεναρίου, το οποίο προσαρμόστηκε στη φιλοσοφία ενός ραδιοφωνικού μηνύματος. Υπεύθυνη για την προετοιμασία και συμμετοχή των μαθητών/τριων είναι η Μουσικολόγος καθηγήτρια Αναστασία Γκίνη.

Σας προσκαλούμε, λοιπόν, να υποστηρίξετε με την ψήφο σας τη συμμετοχή της ραδιοφωνικής ομάδας του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης [ραδιοφωνικό μήνυμα 9829 με τίτλος «Φίλος και φιλία»], ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:

Συνδέεστε στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Ραδιόφωνο μέσω του συνδέσμου https://europeanschoolradio.eu/el με λογαριασμό google ή με το λογαριασμό του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου [sch.gr].

Εάν δεν έχετε κάποιον από τους παραπάνω λογαριασμούς, συνδεθείτε ως επισκέπτης επιλέγοντας «εγγραφή» [register].

Μπορείτε να αλλάξετε τη γλώσσα από το εικονίδιο της σημαίας που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Επιλέγετε να συνδεθείτε ως «επισκέπτης» [visitor].

Στη συνέχεια συμπληρώνετε τα στοιχεία σας στα αντίστοιχα πεδία.

Εφόσον ολοκληρώσετε την εγγραφή, επιλέγετε από την πάνω γραμμή εργαλείων ΚΑΝ’ ΤΟ Ν΄ΑΚΟΥΣΤΕΙ 2024 και από το αναδιπλούμενο μενού  ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΑΚΡΟΑΤΩΝ και στη συνέχεια ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.

Εναλλακτικά, συνδέεστε  στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού  https://vote.europeanschoolradio.eu/vote [με τον google λογαριασμό ή με αυτόν που δημιουργήσατε].

Επιλέγετε ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.

Στο φίλτρο, πάνω δεξιά, επιλέγετε τα εικονίδια [τις κατηγορίες Σχολείων] που θέλετε να φύγουν έτσι ώστε να μείνει μόνο το εικονίδιο ΛΥΚΕΙΟ και  να ανοίξουν μόνο οι συμμετοχές Λυκείων. Επίσης, στο πεδίο ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ, επιλέγετε με ID αύξουσα, ώστε να βρείτε πιο γρήγορα το νούμερο του μηνύματός μας [Νο 9829].

Τέλος, επιλέγετε το ραδιοφωνικό μήνυμα με αριθμό 9829 και με τίτλο «Φίλος και φιλία» και αφού το ακούσετε [κουμπί αναπαραγωγής] πατάτε πάνω στην άσπρη καρδιά που θα εμφανιστεί δεξιά του μηνύματος και περιμένετε μέχρι να χρωματιστεί, ώστε να βεβαιωθείτε ότι έχει καταχωρηθεί η ψήφος σας.

Στην προετοιμασία του σεναρίου του ραδιοφωνικού μηνύματος συμμετείχαν όλοι/ες οι μαθητές/τριες του τμήματος Ζώνης Πολιτισμού κι Επιστημών, ενώ στις ηχογραφήσεις συμμετείχαν οι μαθητές και μαθήτριες της Α τάξης: Βασιλική Αποστολίδου, Μυρτώ Δάκου, Άνθιμος Δαύρης, Θεανώ Ιωάννου, Δάφνη Καλογήρου, Ρωξάνη Κατσάνου, Θωμάς Καλτσίκης, Αχιλλέας Ναλμπαντίδης, Φίλιππος Πρωτοφανούσης, Μαριάννα Σεβιντικίδη και Ηλιάνα Σμυρλόγλου.

Στο τμήμα της Ζώνης Πολιτισμού κι Επιστημών «Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Έκφρασης–«Βγαίνοντας … στον αέρα!» συμμετέχουν οι εξής μαθητές/τριες: Μυρτώ Δάκου, Άνθιμος Δαύρης, Θεανώ Ιωάννου, Δάφνη Καλογήρου, Ρωξάνη Κατσάνου, Θωμάς Καλτσίκης, Γιώργος Μπαφατάκης, Αχιλλέας Ναλμπαντίδης, Φίλιππος Πρωτοφανούσης, Ευάγγελος Τσιόλας, Ηλιάννα Σμυρλόγλου, Αλέξανδρος Σωφρονίδης, Αναστάσιος Χατζόγλου.

Μετά τη συμμετοχή σας, παρακαλούμε να προωθήσετε την παρούσα ανάρτηση με τον αριθμό της συμμετοχής μας και τις οδηγίες σε φίλους σας, προκειμένου να ψηφίσουν και εκείνοι.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξή σας.