«Ιστορίες για ν’ Ακουστούν!»
Μαΐ 13 2024

Συμμετοχή της Α΄τάξης στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, οργανώνει για τη φετινή σχολική χρονιά 2023-2024, τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Ιστορίες για ν΄Ακουστούν!». Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλης της χώρας καλούνται να καταγράψουν τις ιστορίες τις οποίες θέλουν να αναδείξουν και να δημοσιοποιήσουν, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες των κοινοτήτων στις οποίες ζουν και αλληλεπιδρούν καθημερινά και προσπαθώντας, άλλες φορές να κατανοήσουν αυτές τις συνθήκες και άλλες φορές να αναδείξουν τους προβληματισμούς που τους δημιουργούνται μέσα από τις κοινωνικές διεργασίες. Στη συνέχεια, αξιοποιώντας  πολυμεσικά τεχνολογικά εργαλεία, ήχου και εικόνας, τα παιδιά «δίνουν ζωή» στις ιστορίες τους παράγοντας ηχητικές, οπτικές και οπτικοακουστικές δημιουργίες.

Ανάμεσα στους στόχους του Διαγωνισμού είναι η απόκτηση των απαιτούμενων γνώσεων και δεξιοτήτων για την παραγωγή μιας ηχητικής ή/και οπτικοακουστικής δημιουργίας, η απόκτηση δεξιοτήτων δημιουργίας και καταγραφής ιστοριών με δημιουργικά χαρακτηριστικά, και η καταγραφή ιστοριών για την έκφραση και κατανόηση συναισθημάτων (emotional education).  Τα παιδιά αισθάνονται μέλη μίας κοινότητας αφηγητών και αφηγητριών και αξιοποιούν τις γνώσεις και τις προσωπικές τους εμπειρίες.

Το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης συμμετέχει στον φετινό Διαγωνισμό με 3 δημιουργίες παιδιών της Α΄τάξης. Μπορείτε να ακούσετε  τις ηχητικές δημιουργίες των παιδιών κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους.

Άσχημος-Ηλιάνα Σμυρλόγλου

Το κουκλόσπιτο-Αλέξανδρος Φραγκίδης

Μια ιστορία να θυμάσαι-Βάλια Τσιρά, Σίλια Φλώρου

Υπεύθυνοι για την υποστήριξη και την καθοδήγηση των παιδιών ήταν οι φιλόλογοι Παναγιώτα Νανά και Γιώργος Αντωνόπουλος και η καθηγήτρια Πληροφορικής Βασιλική Αργυροπούλου.

Καλή επιτυχία, Αλέξανδρε, Ηλιάνα, Βάλια και Σίλια!