Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Θεματικό Πάρκο – Μουσείο «Ηρακλής, οι 12 Άθλοι»
Φεβ 27 2019

Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019 το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε το Θεματικό Πάρκο – Μουσείο «Ηρακλής, οι 12 Άθλοι», που φιλοξενήθηκε στο Περίπτερο 1 της ΔΕΘ. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πολιτιστικού εκπαιδευτικού προγράμματος «Ζητείται Υπερήρωας» και στην ενότητα για τον πιο σημαντικό ήρωα της ελληνικής μυθολογίας, τον Ηρακλή και τους άθλους του.

Ο ημίθεος Ηρακλής καθιερώθηκε ως πρώτος υπέρ-ήρωας και ο μεγαλύτερος ήρωας της Αρχαίας Ελλάδας που έγινε παγκόσμιο σύμβολο, ταυτίζοντας το όνομά του με τις έννοιες «ευρηματικότητα», «δύναμη», «ανδρεία», «γενναιότητα», «ευφυΐα» και «αποφασιστικότητα». Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα τμήματα της Ελληνικής Μυθολογίας.

Μέσα στο μυθολογικό πάρκο τα νήπια και τα προνήπια πραγματοποίησαν ένα συναρπαστικό, εκπαιδευτικό και βιωματικό ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο. Φτάνοντας στο μακρινό παρελθόν ανακάλυψαν έναν προς έναν και τους δώδεκα μύθους, οι οποίοι «ζωντάνευαν» μπροστά τους, αφού τα τρισδιάστατα εκθέματα διέθεταν κίνηση και ήχο, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό σκηνικό για τον κάθε μύθο και  κάνοντας την επίσκεψη στο θεματικό πάρκο μία αξέχαστη εμπειρία!