Ένα απόγευμα με τα παιδάκια του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου
Οκτ 18 2018

Το απόγευμα της Πέμπτης 11 Οκτωβρίου 2018 αντιπροσωπεία μαθητών και μαθητριών της Ομάδας Εθελοντισμού του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε το Πρότυπο Σχολείο της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, με τη συνοδεία των καθηγητριών Γεωργίας Στεφανίδου και Χαράς Τασιούλα. Εκεί τους καλωσόρισε με χαρά ο Διευθυντής του Τμήματος, παιδοχειρουργός Γεώργιος Τσικόπουλος, και ο δάσκαλος του Πρότυπου Σχολείου της Κλινικής Παυλίδης Παΐσιος. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η γνωριμία και δημιουργική απασχόληση των παιδιών της μονάδας του Νοσοκομείου από τους εθελοντές και τις εθελόντριες του Αρσακείου. Τα παιδιά έπαιξαν, αντάλλαξαν δώρα, και έζησαν ευχάριστες στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη τους.

Διαβάστε τι έγραψαν τα ίδια τα παιδιά για την εμπειρία της επίσκεψής τους.

«Μπήκαμε σε όσους περισσότερους θαλάμους μπορούσαμε και γνωρίσαμε παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 12 χρονών. Παρόλο που ήταν άρρωστα, όλα τα παιδιά ήταν χαρωπά και με θέληση για ζωή. Παίξαμε μαζί τους, τους διαβάσαμε παραμύθια, τα κάναμε να γελάσουν. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία και προτείνω να πάνε όλα τα παιδιά του Σχολείου μας, για να δουν πόσο ωραίο είναι να μοιράζεις χαμόγελα στα μικρά παιδιά.»

Άννα Αλεξίου

«Η εθελοντική δράση του Σχολείου μας στο Πρότυπο Σχολείο της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου ήταν πραγματικά μια από τις ωραιότερες δράσεις που έχουμε πάρει μέρος. Το αίσθημα που νιώσαμε όταν ευχαριστήσαμε τα μικρά παιδιά, ήταν απερίγραπτο. Τα χαμόγελα των παιδιών θα τα θυμόμαστε για πάντα!»

Βίβιαν Πράττου

«Χάρηκα που τα παιδιά μάς περίμεναν με τόση ανυπομονησία, που παίξαμε μαζί τους και που τα βοηθήσαμε να ξεχαστούν λιγάκι. Θεωρώ και ελπίζω ότι κάθε Νοσοκομείο πρέπει να έχει ένα πρότυπο Σχολείο, για να μπορούν τα παιδιά να συνεχίζουν τη μάθηση, να μη βαριούνται, να κάνουν καινούργιους φίλους και -το σημαντικότερο- να ξεφεύγουν από την αίσθηση του χώρου του Νοσοκομείου. Νομίζω όπως όλοι χαρήκαμε πάρα πολύ! Ελπίζω κάποια στιγμή να επαναλάβουμε τη δράση, ώστε να έρθουμε πιο κοντά με τα παιδάκια που αντιμετωπίζουν σοβαρές παθήσεις, γιατί μας έχουν ανάγκη.»

Στέλλα Τσαβλή