Ο αποκριάτικος εορτασμός στο Νηπιαγωγείο
Απρ 6 2019

Στο διάστημα από 18 Φεβρουαρίου μέχρι και 8 Μαρτίου 2019 τα νήπια και τα προνήπια του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης, εκτός των άλλων, αφιέρωσαν εκπαιδευτικό χρόνο στην προσέγγιση της γιορτής της Αποκριάς.

Τα παιδιά έμαθαν για τα αποκριάτικα έθιμα, την προέλευση και το χαρακτήρα  τους μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Αποκριά στον Ελλαδικό χώρο αλλά και στον κόσμο όλο», που υλοποιήθηκε το διάστημα αυτό. Ταυτόχρονα επιδόθηκαν σε κατασκευές, φύλλα εργασίας, τραγούδια, χορούς και παιχνίδια. Αναμνηστικό της περιόδου αυτής ήταν το έντυπο τεύχος του ομώνυμου προγράμματος και η  αποκριάτικη μάσκα του Υπέρ-ήρωα, εμπνευσμένη από το ετήσιο πρόγραμμα «Ζητείται Υπερήρωας»!

Αποκορύφωμα της καρναβαλικής περιόδου φυσικά αποτέλεσε η Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019, της οποίας οι δύο τελευταίες διδακτικές ώρες αφιερώθηκαν στον εορτασμό της στον χώρο του Νηπιαγωγείου. Παιδιά και νηπιαγωγοί, μασκαρεμένοι όλοι με αποκριάτικες στολές, διασκέδασαν τραγουδώντας και χορεύοντας σε ρυθμούς καρναβαλικούς δίνοντας, όπως άρμοζε, στην ημέρα μία εορταστική και χαρούμενη νότα.

Τα νήπια και τα προνήπια, τηρώντας τα έθιμα, τύλιξαν το γαϊτανάκι τους επιδόθηκαν σε διαγωνιστικά-διασκεδαστικά κινητικά παιχνίδια και έκαναν «επίθεση» με τις σερπαντίνες. Τέλος τα παιδιά και των τριών τμημάτων έκαναν μία «καρναβαλική παρέλαση» στους χώρους εορτασμού της αποκριάς του Δημοτικού Σχολείου θαυμάζοντας τους μεγαλύτερους μεταμφιεσμένους μαθητές και δίνοντας και σε εκείνους την ίδια ευκαιρία. Έχοντας κερδίσει όλοι μια ακόμη εμπειρία επέστρεψαν στους χώρους του Νηπιαγωγείου για να αποχωρήσουν.