Γ’ τάξη: Νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ   
Απρ 9 2024

Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης του Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του ΣΕΦΑΑ Θέρμης προκειμένου να συμμετέχουν στο πρότυπο πρόγραμμα υπαίθριων δραστηριοτήτων που λειτουργεί η Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης του Α.Π.Θ.  

Η ημέρα ήταν υπέροχη και τα παιδιά απόλαυσαν τον ήλιο και τις ομορφιές της άνοιξης, ενώ, ταυτόχρονα, ενθουσιασμένα και γεμάτα χαρά συμμετείχαν σε υπαίθρια παιχνίδια! Υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη εξειδικευμένων καθηγητών Φυσικής Αγωγής οι μαθητές/τριές μας δοκίμασαν τις δυνατότητες τους στη σκοποβολή και στην τοξοβολία, αναρριχήθηκαν σε ψηλό πύργο και «πέταξαν» με την εναέρια τροχαλία πάνω από το δάσος. Ακόμη, διαγωνίσθηκαν σε ομάδες στο “warrior” παιχνίδι και έμαθαν να συνεργάζονται σε ασκήσεις ισορροπίας στο πάρκο περιπέτειας.  

Μαζί με την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και τις εκπαιδευτικούς τους τα παιδιά συνειδητοποίησαν για άλλη μια φορά πόσο σπουδαίο είναι να ασκείς σώμα και μυαλό ταυτόχρονα και πόσο ευεργετική είναι για τον άνθρωπο ανά τους αιώνες η επαφή του με τη φύση