Απονομή 2ου Εθνικού Βραβείου στην Τελετή Βράβευσης του 18ου Εθνικού Διαγωνισμού eTwinning
Απρ 14 2024

Την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε η Τελετή Βράβευσης των νικητών/τριών τού 18ου Εθνικού Διαγωνισμού eTwinning. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μέσω τής πλατφόρμας webex και μεταδόθηκε δημοσίως ζωντανά από το κανάλι τού Εθνικού Οργανισμού Υποστήριξης τής Δράσης eTwinning στο YouTube: Hellenic eTwinning και στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Είμαστε πολύ περήφανοι που στο σχολείο μας απονεμήθηκε το 2ο Εθνικό Βραβείο στον 18ο Εθνικό Διαγωνισμό έργων eTwinning (2022-2023) για την ηλικιακή ομάδα Δημοτικού (6-12).

Το βραβευμένο ευρωπαϊκό έργο «Tell Tale Land» ίδρυσε και συντόνισε η κ. Κατερίνα Κυριακίδου, καθηγήτρια Αγγλικών και πρέσβειρα τής Ευρωπαϊκής Δράσης eTwinning. Στο έργο, που υλοποιήθηκε μέσα από το μάθημα των Αγγλικών, συμμετείχαν 63 μαθητές τής Ε΄ τάξης με τη συνεχή υποστήριξη των καθηγητριών τους κ. Βαρδάκη, κ. Γεροντίδου, κ. Κυριακίδου, κ. Πλακίδα και κ. Σίσκου. Σε κάποιες δράσεις τού έργου είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος και οι μικροί μαθητές τής Γ΄ τάξης.

Ο Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης (ΕΟΥ) eTwinning διοργάνωσε την διαδικτυακή εκδήλωση στο πλαίσιο υλοποίησης της Εαρινής Καμπάνιας eTwinning, με ετήσιο θέμα «Ευημερία στο σχολείο». Η Τελετή Βράβευσης περιλάμβανε και την κεντρική ομιλία της Δρ. Σταυρούλας Μπαγιώτα με θέμα «Το άγχος και η κατάθλιψη ως παράγοντες ευαλωτότητας στην καθημερινή ζωή των εκπαιδευτικών – πρόσφατα δεδομένα και αντιμετώπιση».

Στην εκδήλωση εκτός την απονομή των βραβείων στα σχολεία, παρουσιάστηκαν τα βραβευμένα έργα, προβλήθηκαν τα σχετικά βίντεο και δόθηκε χρόνος στους υπεύθυνους καθηγητές των έργων να απαντήσουν σε ερωτήματα για την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους στην Κοινότητα τού eTwinning. Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την εκδήλωση και την απονομή του βραβείου στο σχολείο μας καθώς και τις απαντήσεις που έδωσε η ιδρύτρια και συντονίστρια του έργου κ. Κατερίνα Κυριακίδου στα ερωτήματα που της έθεσαν.

Τελετή Βράβευσης 18ου Εθνικού Διαγωνισμού eTwinning: https://www.youtube.com/watch?v=0aIoRjzow1o (Ολόκληρη η εκδήλωση)

Απονομή 2ου Εθνικού Βραβείου (Αρσάκειο Δημοτικό Θεσσαλονίκης)

κ. Κατερίνα Κυριακίδου: 1:56:44-2:04:46