Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη
Ιούλ 9 2019

Η 14η Ιουνίου έχει θεσπιστεί ως «Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη». Με την αφορμή αυτή, η Ν.Υ. Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Θ. Γ. Παπανικολάου διοργάνωσε το απόγευμα της Τετάρτης 12 Ιουνίου 2019 στο Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» του Δημαρχείου Πυλαίας – Χορτιάτη μία εκδήλωση αφιερωμένη στον εθελοντή αιμοδότη.

               Το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης, που διαθέτει Σύλλογο Αιμοδοτών στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο από το 2004, συμμετείχε στην εκδήλωση με ένα βίντεο που προωθεί την αιμοδοσία, δημιουργία της Ομάδας Εθελοντισμού του Σχολείου, καθώς και με μία έκθεση από αφίσες μαθητών με το ίδιο θέμα.

Η εκδήλωση ήταν μία πραγματική γιορτή που περιελάμβανε τα πάντα: μουσική, χορευτικά σύνολα με παραδοσιακούς χορούς, θεατρικά δρώμενα. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η κ. Μαρία Γκανίδου, Αιματολόγος, Διευθύντρια της Ν.Υ. Αιμοδοσίας του Γ.Ν. “Γ. Παπανικολάου” , ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η κ. Γιαννούδη Ελένη, Αντιδήμαρχος Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας & Παιδείας του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη. Επίσης τον λόγο πήραν εκπρόσωποι οργανώσεων αιμοδοτών και εθελοντές αιμοδότες και δότες αιμοπεταλίων και μίλησαν για την προσωπική τους εμπειρία, την πολύτιμη αξία της προσφοράς αίματος, αλλά και τη χαρά και την ηθική ικανοποίηση που αποκομίζουν οι ίδιοι. Ήταν μία εκδήλωση που εξήρε την αξία της αιμοδοσίας, αλλά παράλληλα πρόσφερε στους παρευρισκομένους κέφι και ψυχαγωγία.

Το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης εκπροσώπησαν μαθήτριες – μέλη της Ομάδας Εθελοντισμού και οι υπεύθυνες καθηγήτριες Ι. Αναγνώστου και Γ. Στεφανίδου.

Δείτε το βίντεο εδώ σε προηγούμενη ανάρτηση.