Αποφοίτηση 2019
Ιούλ 3 2019

αποχαιρετώντας τους μαθητές και τις μαθήτριές μας

Τι γίνονται τα όνειρα σαν παίρνουν μορφή;
Τα όνειρα σαν παίρνουν μορφή γίνονται άσπρα καράβια
 που ταξιδεύουν στην απέραντη  θάλασσα …

Γεμάτοι όνειρα και ελπίδες για το μέλλον ήρθαν στο Σχολείο, το βράδυ της 27ης Ιουνίου, για την τελευταία παράσταση της μαθητικής τους ζωής οι απόφοιτοι του 2019…

Η τελετή ξεκίνησε  με την  ιδιαίτερη, ξεχωριστή παρουσίαση του κάθε απόφοιτου και απόφοιτης, των πρωταγωνιστών της βραδιάς. Κύριοι με τα κουστούμια τους τα αγόρια και πανέμορφα με τις λευκές τουαλέτες τα κορίτσια υποκλίθηκαν μπροστά στους συγκινημένους γονείς, που έβλεπαν τα παιδιά τους να ανοίγουν τα δικά τους πανιά και να φεύγουν από τη δική τους προστατευτική αγκαλιά.

Στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία της Διευθύντριας, κ. Άννας Σγουρού, που εκ μέρους των καθηγητών αποχαιρέτησε τους αποφοίτους μας: «Μοιραζόμασταν με τον καθένα και την καθεμία, καθημερινά τις αγωνίες και τις έγνοιες, τις φιλίες και τους έρωτες, τον ενθουσιασμό και τις απογοητεύσεις, τις εκρήξεις και τα ξεσπάσματα, κυματοθραύστες εμείς οι καθηγητές, που κρατούσαμε σφιχτά το δοιάκι στο ταξίδι σας αυτό, κοντά σας στην άπνοια αλλά και την τρικυμία..
Και μαζί, σταθερά και πεισματικά, σας ανοίγαμε το δρόμο στο πέλαγος της γνώσης, θέτοντας ή απαντώντας ερωτήματα, γεμίζοντας πίνακες, λύνοντας ασκήσεις, διαβάζοντας κι ερμηνεύοντας κείμενα…, προσεγγίζοντας μαζί σας, σιωπηλά, αφήνοντας σε σας την έξαψη της ανακάλυψης, έναν ολόκληρο κόσμο, που τώρα σας περιμένει να τον γνωρίσετε και να τον κατανοήσετε.
Κυρίως όμως έναν κόσμο που ανυπομονεί εσείς να τον κάνετε καλύτερο, δικαιότερο κι ομορφότερο, έναν κόσμο που αξίζει να αγωνιστείτε για να τον πλάσετε στα μέτρα σας, ανθρώπινο, ταιριαστό σε εκείνη την πολύτιμη αλήθεια που έχει τη δύναμη να φωτίζει το βλέμμα και το πρόσωπό σας, να χαρίζει απλόχερα καλοσύνη κι ευτυχία..
Τα υλικά και τα εφόδια για το ταξίδι της ζωής σας τα κρατάτε ήδη στα χέρια σας, σταλαγμένα στην ψυχή και το μυαλό σας, όλα αυτά τα χρόνια της σπουδής σας στα Αρσάκεια Σχολεία. Είναι η παιδεία που το σχολείο σας υπηρετεί: βαθιά πίστη στην αξία του ανθρώπου, στη δύναμη του ελεύθερου και δίκαιου λόγου, κριτική κι αδιάκοπα ερευνητική ματιά, ανυπόκριτος σεβασμός στο πρόσωπο του Άλλου, γνήσια αξιοπρέπεια κι ανεκτική αποδοχή ..
Είναι η πυξίδα σας όλα αυτά, και σας δείχνουν αλάθητα τον δρόμο, σας προκαλούν να παλέψετε, να διεκδικήσετε και να υπερασπιστείτε τον κόσμο που σας αξίζει, αψηφώντας την ευκολία της παραίτησης, αλλά και μη δειλιάζοντας μπροστά στις δυσκολίες που σα κύματα υψώνονται κάποτε μπροστά σας..»

Η αντιπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων, κ. Κάλλια Πρατσίδου Φόρογλου, έδωσε τις τελευταίες συμβουλές στα παιδιά και ο Σύλλογος Γονέων δώρισε ένα μοναδικό αναμνηστικό χαρακτικό, για να μην ξεχνούν .. να αρμενίζει στο κατάρτι η ζωή 

Η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του δεκαπενταμελούς συμβουλίου, η Χρυσαλίνα Γουλή και ο Θοδωρής Μαυρόπουλος, απηύθυναν τον τελευταίο λόγο από αυτή τη θέση στους συμμαθητές τους. Με τρόπο ειλικρινή και συγκινητικό ευχαρίστησαν γονείς και καθηγητές για τη συμπαράστασή τους κι αποτίμησαν με ωριμότητα τα όσα έζησαν τα χρόνια αυτά στο σχολείο τους, τον τρόπο που σημάδεψε τη διαμόρφωση του χαρακτήρα και τις ανθρώπινες σχέσεις τους η σχολική ζωή.

Ακολούθησαν τραγούδια, λογοτεχνικά αποσπάσματα και κυρίως οι παρουσιάσεις του κάθε τμήματος ξεχωριστά, που με το χιούμορ, την αγάπη, την ευαισθησία και την τρυφερή διάθεσή τους, σκόρπισαν ευωδία και άρωμα μαθητικής ζωής και έκαναν κι εμάς τους μεγαλύτερους να νοσταλγήσουμε τα ανέμελα εκείνα χρόνια. Οι στιγμές της μαθητικής καθημερινότητας, οι σχέσεις με τους συμμαθητές και τους καθηγητές ζωντάνεψαν μέσα από τα σχόλια και τις πρωτότυπες παρουσιάσεις των παιδιών.

Ακολούθησε ένα χορευτικό ανάλαφρο, ζωντανό, καλοκαιρινό και ξένοιαστο. Τα κορίτσια χόρεψαν με κέφι και ζωντάνια σε ρυθμούς του Let’s twist again και ξεσήκωσαν το κοινό.
Τα περισσότερα χειροκροτήματα όμως απέσπασε το ζεϊμπέκικο του Δία του Σταύρου Ξαρχάκου που χόρεψαν τα αγόρια με βήματα δυναμικά, λεβέντικα, συντονισμένα και συνειδητοποιημένα επιβεβαιώνοντας τα λόγια του Κ. Καβάφη: Όταν χορεύεις, γράφεις στη γη αυτό που θέλει να πει η ψυχή σου…

Την εκδήλωσε τίμησε με την παρουσία του ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου του 1ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Ελευθέριος Βέτσιος, ο οποίος απηύθυνε στους αποφοίτους σύντομο χαιρετισμό, προτρέποντάς τους να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά τους και ευχόμενος να πετύχουν τους στόχους τους και να ζήσουν ευτυχισμένοι.

Η τελετή τελείωσε επιβλητικά και μαζί μαγευτικά με βαλς: Σε ατμόσφαιρα βιεννέζικη χόρεψαν μαθητές και μαθήτριες τον τελευταίο χορό στο σχολικό χώρο εντυπωσιάζοντας και συγκινώντας με την όμορφη εικόνα που παρουσίαζαν. Για άλλη μια χρονιά, πρόθυμα παλιότεροι απόφοιτοί μας συνόδευσαν τις μαθήτριες στα χορευτικά βήματα, αποδεικνύοντας την ενότητα και τη ζεστασιά της αρσακειακής οικογένειας.

Ακολούθησε δεξίωση για όλους τους καλεσμένους στον όμορφο κήπο στου σχολείου. Αργά το βράδυ, όταν οι φωνές και τα φωτογραφικά φλας καταλάγιασαν, έκαναν την εμφάνισή τους έξι μικρά αλεπουδάκια! Ήμερα και φιλικά κοίταζαν διστακτικά τον κόσμο που είχε εισβάλει στον δικό τους φυσικό χώρο. Ήταν η καλύτερη υπενθύμιση της ομορφιάς και της καθαρότητας του περιβάλλοντος που πλαισίωσε τόσα χρόνια τη σχολική ζωή των σημερινών αποφοίτων μας.

Την τελετή της αποφοίτησης οργάνωσαν οι καθηγήτριες Ιφιγένεια Αναγνώστου, Μπία Σφυρίδου, Τίνα Πλατσή και Σοφία Χαριτίδου. Τη μουσική ευθύνη είχε η Αναστασία Γκίνη με τη συμπαράσταση του Βασίλη Μυλωνά.

Απολαύστε στιγμιότυπα της εκδήλωσης..