Ενημέρωση της Γ΄ τάξης από πανεπιστημιακούς
Ιαν 2 2023

Μια ακόμα δράση του ΓραΣΕΠ

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μαθητών/τριών της Γ΄ Λυκείου για τις πανεπιστημιακές σχολές εν όψει της επιλογής των σπουδών και της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού τους δελτίου, επισκέφτηκαν το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης,  κατά την εβδομάδα 15 ως 21 Δεκεμβρίου 2022 πανεπιστημιακοί καθηγητές και καθηγήτριες και συναντήθηκαν, κατά τμήματα προσανατολισμού, με τους τελειόφοιτους μαθητές και μαθήτριές μας. Σκοπός των συγκεκριμένων συναντήσεων ήταν η ενημέρωση των μαθητών/τριών για τις πανεπιστημιακές σχολές και τμήματα, που αποτελούν κορυφαίες επιλογές για τους υποψήφιους φοιτητές. Οι καθηγητές και οι καθηγήτριες που πραγματοποίησαν τις ενημερώσεις, ανάλογα με την Ομάδα Προσανατολισμού των μαθητών και μαθητριών, είναι οι εξής:

Σκιαδάς Δημήτριος, Καθηγητής, Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στα τμήματα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και Οικονομίας και Πληροφορικής

Τατά Δέσποινα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. στο τμήμα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών

Λάζαρη Μαντώ, Καθηγήτρια στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. στο τμήμα Προσανατολισμού Υγείας

Μπουρνάρης Θωμάς, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Γεωπονίας του Α.Π.Θ. στα τμήματα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών (Υγείας και Πολυτεχνικό)

Οι παραπάνω πανεπιστημιακοί καθηγητές/τριες παρουσίασαν στους μαθητές και τις μαθήτριές μας το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος στο οποίο διδάσκουν, τις κατευθύνσεις και εξειδικεύσεις που διαθέτει και τις επαγγελματικές επιλογές που προσφέρει. Στη συνέχεια, ακολούθησαν ερωτήσεις των μαθητών/τριών, στις οποίες οι ομιλητές/τριες ανταποκρίθηκαν με προθυμία και προσπάθησαν να επιλύσουν τις απορίες των τελειοφοίτων μας.

Οι συναντήσεις αυτές, που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Γρα.Σ.Ε.Π., υπήρξαν ιδιαίτερα κατατοπιστικές για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, οι οποίοι/ες προβληματίζονται το διάστημα αυτό για τις σχολές τις οποίες πρέπει να δηλώσουν στο μηχανογραφικό τους δελτίο και ελπίζουμε ότι θα συμβάλουν στην τελική λήψη των αποφάσεών τους.