Θεατρική Παράσταση Γιορτής Λήξης «Πηγαίνοντας Σχολείο»
Ιούν 25 2019

Τη Θεατρική Παράσταση της Γιορτής Λήξης με τίτλο «Πηγαίνοντας Σχολείο» παρουσίασαν τα παιδιά του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης.
Η παράσταση ήταν η καταληκτική δράση του Σχεδίου Δράσης «Ζητείται Υπερήρωας» που υλοποιήθηκε φέτος στο Νηπιαγωγείο και περιείχε πολλά από τα υπερδύναμα μηνύματά του.
Το θεατρικό έργο βασιζόταν, στο δεύτερο και μεγαλύτερο μέρος του, σε διασκευή επιλεγμένων αποσπασμάτων του βιβλίου «Με λένε Μαλάλα» της Μαλάλα Γιουσαφζάι, καθώς και στην παιδική του εκδοχή, «Το μαγικό μολύβι της Μαλάλα». Συνέδεε, ωστόσο, στο πρώτο του μέρος, με ευφάνταστο τρόπο τη σύγχρονη μυθοπλασία γύρω από τους δημοφιλείς υπερήρωες με τους ήρωες της πραγματικής ζωής, όπως είναι η Μαλάλα. Με αυτόν τον τρόπο εκπλήρωσε την υπόσχεση που είχε προαναγγελθεί με το «Τρέιλερ της Γιορτής Λήξης», το οποίο παρουσιάστηκε στην εκδήλωση της Ημέρας Γονέων.


Η Μαλάλα είναι μια σύγχρονη ηρωίδα της αληθινής ζωής. Η ατρόμητη φύση και οι τολμηρές πράξεις της την έχουν κάνει διάσημη σε όλο τον κόσμο. Τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης 2014 για τον αγώνα της κατά της καταπίεσης των παιδιών και των νέων και για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση.
Η μαγική υπερδύναμη της Μαλάλα είναι το βιβλίο και το μολύβι, εργαλεία που έχει κάθε μαθητής στη διάθεσή του και που μέσα στο σχολείο και με τη βοήθεια των δασκάλων γίνονται τα μαγικά όπλα για να κατακτήσει τη δύναμη της γνώσης και να γίνει κι αυτός ένας ήρωας ανάμεσά μας.
Τα παιδιά μέσα σε μία μοναδική και συγκινητική ατμόσφαιρα μας μετέφεραν σε έναν άλλο πολιτισμό, με διαφορετική κουλτούρα και άλλα ήθη. Ζωντάνεψαν πάνω στη σκηνή όλες τις μνήμες της Μαλάλα, μίλησαν για τις ιδέες της και μέσα από τη μουσική, την χοροκίνηση και τα τραγούδια ταξίδεψαν τα μηνύματα του έργου ως τις καρδιές των παρευρισκομένων που αποθέωσαν την παράσταση με το θερμό τους χειροκρότημα.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της και η Συντονίστρια των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης δρ. Αικ. Ιωακειμίδου.