Αποφοίτηση – Λήξη σχολικού έτους
Ιούλ 12 2019

Η τελευταία ημέρα του σχολικού έτους 2018-2019, Παρασκευή 14 Ιουνίου, ήταν όπως πάντα μία ημέρα πολύ ιδιαίτερη, εορταστική, διασκεδαστική, αλλά και συγκινητική για όλους.
Η ημέρα ξεκίνησε όμορφα, με τα τμήματα να προγευματίζουν στους δεντρόφυτους αύλειους χώρους του σχολείου, με τη μορφή πικνίκ στην ύπαιθρο. Φτάνοντας στο δασάκι με τα πεύκα η χαρά και ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος, αφού είχαν την ευκαιρία να καθίσουν στα ξύλινα τραπεζοκαθίσματα και να απολαύσουν το πρόγευμά τους σε αυτόν τον ιδιαίτερο και τόσο φυσικό χώρο. Το υπαίθριο πικ-νικ έκλεισε με πολύ παιχνίδι στη φύση και τα παιδιά να απολαμβάνουν και να χαίρονται το τελευταίο τους μεγάλο διάλειμμα ως νήπια.

Επιστρέφοντας στις τάξεις, νήπια και προνήπια είχαν να κάνουν μία τελευταία και πολύ ευχάριστη δουλειά: να γεμίσουν, με την βοήθεια των νηπιαγωγών τους, τα τσαντάκια αποφοίτησης με όλα τα τεύχη, τα έντυπα και τα τετράδια με τα φύλλα εργασίας και τις δημιουργίες από τα διάφορα μαθήματα και τα σχέδια εργασίας της σχολικής χρονιάς που πέρασε. Αργότερα η ανταμοιβή τους ήταν ένα νόστιμο και δροσερό κέρασμα, ένα γλυκό παγωτό που απόλαυσαν όλοι μαζί με ενθουσιασμό και λαιμαργία.

Η ημέρα τέλειωσε φαντασμαγορικά με το καθιερωμένο παιχνίδι με τα μπαλόνια, ένας διαγωνισμός σκυταλοδρομίας ανάμεσα στα δύο τμήματα, στο οποίο επιδίδονται όλοι με πάθος και ενθουσιασμό προκειμένου να σκάσουν γρήγορα τα μπαλόνια τους και να βγει νικήτρια η ομάδα τους. Νικητές και χαμένοι πανηγύρισαν και το νηπιαγωγείο για ακόμη μία φορά γέμισε χαμόγελα!

Το μεσημέρι όλοι οι γονείς των νηπίων και των προνηπίων παρέλαβαν, μαζί με τα παιδιά τους και την τσάντα αποφοίτησης, με τα έντυπα των προγραμμάτων όλης της χρονιάς, τα αναμνηστικά και τις βεβαιώσεις φοίτησης. Παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί αντάλλαξαν ευχές για καλή πρόοδο και αποχαιρετίστηκαν, μέσα σε ένα θερμό κλίμα χαράς και συγκίνησης.
Η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου και το Διδακτικό Προσωπικό ευχαριστούν όλους τους γονείς και τα παιδιά για τη συνεργασία και εύχονται καλό καλοκαίρι!