Το Γερμανικό Τμήμα…
Σεπ 10 2018

…υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά 2018-2019!

Viel Spaß und viel Erfolg im neuen Schuljahr 2018-2019!
Καλή σχολική χρονιά με επιτυχίες και χαρά!

Ας θυμηθούμε όμως πρώτα δράσεις και επιτυχίες του προηγούμενου έτους!

  • Μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Λυκείου (τμήματα Θετικών Σπουδών) επισκέφθηκαν τον Νοέμβριο του 2017 τη διαδραστική έκθεση του Ινστιτούτου Goethe με θέμα « Γερμανία – Η χώρα των εφευρέσεων και της έρευνας».
    Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία του Ινστιτούτου Goethe με τα Ινστιτούτα Fraunhofer και Max-Planck της Γερμανίας και περιοδεύει σε όλο τον κόσμο παρουσιάζοντας τόσο ιστορικές ανακαλύψεις, όσο και μελλοντικές καινοτομίες στον ιδιαίτερα πετυχημένο τομέα της έρευνας στη Γερμανία.
    Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα –  μέσω των ειδικά διαμορφωμένων διαδραστικών σταθμών της έκθεσης – να ανακαλύψουν στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με τις επτά θεματικές ενότητες που παρουσιάστηκαν: Πληροφορική, Ενέργεια, Κινητικότητα, Επικοινωνία, Ιατρική, Οπτική και Υλικά. Επίσης τους δόθηκε η ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους στη γερμανική γλώσσα και να συνεργαστούν μεταξύ τους με στόχο την επίλυση ενός ερωτηματολογίου.
  • Το Γερμανικό τμήμα συμμετείχε τον Δεκέμβριο του 2017 στο Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό παζάρι «Νότες Χριστουγέννων» με την παρασκευή μίας δημοφιλούς γερμανικής συνταγής, της βάφλας.
  • Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στην μαθήτρια της Α΄ τάξης του σχολείου μας Ελένη Όψιμου για την βράβευσή της στο Διεθνές Πρόγραμμα Βραβείων (Internationales Preisträgerprogramm – IPP) της Γερμανικής Παιδαγωγικής Υπηρεσίας Ανταλλαγών (Pädagogischer Austauschdienst). Πρόκειται για παγκόσμιο διαγωνισμό με στόχο την προώθηση της εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας από αλλοδαπούς μαθητές και μαθήτριες και την επαφή τους με τον γερμανικό πολιτισμό. Από την χώρα μας επιλέγονται κάθε χρόνο 4 μαθητές με βραβείο ένα εκπαιδευτικό ταξίδι διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας.
  • Και βέβαια, όπως κάθε χρόνο, συγχαίρουμε θερμά τους μαθητές και μαθήτριες της Α΄ Λυκείου για την απόλυτη επιτυχία τους στις εξετάσεις απόκτησης πιστοποιητικών γλωσσομάθειας και συγκεκριμένα για τα ακόλουθα διπλώματα: GoetheZertifikat B1 και GoetheZertifikat B2.


Μετά από αυτή την σύντομη αναδρομή στο προηγούμενο σχολικό έτος καλωσορίζουμε τη νέα σχολική χρονιά και ευχόμαστε να συνεχίσουμε το ίδιο δημιουργικά και επιτυχημένα και το 2018-2019, με αγάπη για την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας και του πολιτισμού των γερμανόφωνων χωρών!