Πανελλήνια διάκριση στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2019
Απρ 30 2019

 LE COFFRE DES MERVEILLES DE LA FRANCOPHONIE

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές του Γαλλικού Τμήματος της Β΄ τάξης Άσπα Κάππα, Μαριλένα Κατσαρού, Εβελίνα Μπογιάρη, Δήμο Μυλωνά και Μαριλού Πρατσίδου για τη νίκη τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2019 [για τα συνολικά αποτελέσματα στην ιστοσελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου εδώ].

Ο Εθνικός Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και την Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις γαλλόφωνες Πρεσβείες. Ο τίτλος του φετινού διαγωνισμού ήταν «Το θησαυροφυλάκιο των θαυμάτων της Γαλλοφωνίας» [λεπτομέρειες εδώ] .

Οι μαθητές μας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν, μέσα από την καλλιτεχνική και γλωσσική δημιουργικότητά τους, την ελληνική κληρονομιά και τη γαλλική γλώσσα, διακρίθηκαν για μία ακόμη χρονιά ανάμεσα σε 4500 μαθητές από όλη την Ελλάδα για την εξαιρετική εργασία τους.  Πρόκειται για μια μικρή εξ ολοκλήρου χειρόγραφη ποιητική συλλογή (ένα μικρό βιβλίο 5 σελίδων) στα γαλλικά αφιερωμένη στην ελιά της Ελλάδας, το σύμβολο της ειρήνης. Η βραβευμένη δημιουργία τους θα αποσταλεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, για να τοποθετηθεί στο «Θησαυροφυλάκιο των θαυμάτων της Γαλλοφωνίας» και στη συνέχεια να εκτεθεί σε διαφορετικά σημεία της Ελλάδας.

Τους μαθητές καθοδήγησε η καθηγήτρια Γαλλικών κ. Σοφία Καρασάββα.

Ένα μεγάλο μπράβο τους μαθητές μας για τη δημιουργικότητα, τον ενθουσιασμό και τη συμβολή τους στην ανάδειξη της γαλλικής γλώσσας.  Ευχόμαστε την ίδια δημιουργική διάθεση και επιτυχία και του χρόνου!

Αξίζει να “ξεφυλλίσετε” μέσα από το βίντεο που ακολουθεί το βιβλίο που δημιούργησαν τα παιδιά, τα ποιήματα και τις ζωγραφιές τους που αποκαλύπτουν τη δική τους ευαισθησία: