Γνωρίζοντας την Γαλλία και την εκπαίδευσή της
Μάι 10 2021

Διαδικτυακές δράσεις αλά … γαλλικά

Στα Αρσάκεια Σχολεία, η διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας πραγματοποιείται με έναν διευρυμένο και πολυεπίπεδο τρόπο. Κάθε χρόνο, υλοποιούνται διάφορες δράσεις με στόχο την εξοικείωση των μαθητών με τον γαλλικό πολιτισμό και την αναγνώριση της σημασίας της εκμάθησης των γαλλικών ως εργαλείου επικοινωνίας. 

Μία από αυτές τις δράσεις αποτέλεσε η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδικτυακή συνύπαρξη σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο: Την Παρασκευή 23 Απριλίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ Λυκείου, στο πλαίσιο του μαθήματος των γαλλικών, παρακολούθησαν την παρουσίαση με τίτλο Études en France από την υπεύθυνη επικοινωνίας του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης κ. Σπυροπούλου, σχετικά με τη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη Γαλλία.

Σε αυτήν τη συνάντηση, μιλήσαμε για τη γαλλοφωνία μέσα από το θέμα των σπουδών στη Γαλλία. Στόχος ήταν, μέσω του κύριου θέματος, οι μαθητές και οι μαθήτριες να έρθουν σε επαφή όχι μόνο με τη γλώσσα, αλλά κυρίως με τη γαλλική κουλτούρα και τις καταβολές της, αφού οι πόλεις της Γαλλίας περιέχουν μερικούς από τους μεγαλύτερους πολιτισμικά θησαυρούς της γηραιάς ηπείρου και όχι μόνο.  Τα παιδιά, με τον ενθουσιασμό που έδειξαν κατά την εποικοδομητική αυτή συζήτηση, προσέγγισαν τη γαλλική γλώσσα και τη γαλλική πραγματικότητα με εναλλακτικό και παραγωγικό τρόπο.

Την οργάνωση και την υλοποίηση της δράσης ανέλαβαν οι καθηγήτριες γαλλικών Ιουλία Γάτσου, Χριστίνα Καλπακίδου και Σοφία Καρασάββα.