Πράξη Αγάπης
Δεκ 21 2018

Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή αγάπης και το σχολείο μας στο πλαίσιο της Κοινωνικής του Δράσης δίνει κάθε χρόνο στα παιδιά την ευκαιρία να αισθανθούν τη χαρά και τη συγκίνηση τής προσφοράς στον συνάνθρωπο και ιδιαίτερα στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας. 

Έτσι και τα φετινά Χριστούγεννα βοήθησε τον πατέρα Αθηναγόρα του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Δενδροποτάμου στο φιλανθρωπικό έργο του Κέντρου Προστασίας Ανηλίκων της Ι. Μ. Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως «Φάρος του κόσμου» για τα άπορα παιδιά της περιοχής και τις οικογένειές τους.

Οι μαθητές τής Στ΄ τάξης εκκλησιάστηκαν την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου. Έπειτα, παρέδωσαν στον πατέρα Αθηναγόρα τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τη χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική συναυλία παιδικών χορωδιών που διοργάνωσε το σχολείο μας για τον σκοπό αυτό λίγες ημέρες νωρίτερα στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ. καθώς και ένα μέρος των εσόδων του καθιερωμένου χριστουγεννιάτικου παζαριού, ρούχα που είχαν συγκεντρωθεί στο σχολείο και κάποια τρόφιμα. Ακολούθησε κέρασμα με γλυκίσματα, πρωινό και χυμούς και μία εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των μαθητών και του Πάτερ, ο οποίος τους μίλησε για το δύσκολο έργο του Φάρου του Κόσμου, την ανοδική πορεία των παιδιών που φιλοξενούν καθώς και για τη δύναμη της αγάπης, το χρέος μας ως πολίτες απέναντι σε κάθε συνάνθρωπο και την ευγνωμοσύνη που πρέπει νιώθουμε για όλα τα καλά που έχουμε. Πρόκειται για μια εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη στους μαθητές.