100% Επιτυχία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων
Ιαν 14 2019
Και οι δύο μαθητές μας, Απόστολος Βεκόπουλος και Κωνσταντίνος Καραθάνος, επελέγησαν να συμμετάσχουν στην 89η Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων.

Από την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου μέχρι τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 έγιναν στη Θεσσαλονίκη οι διαδικασίες της 38ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο με έδρα τη Θεσσαλονίκη και μέλος ενός πανευρωπαϊκού δικτύου με στόχο την προώθηση της ευρωπαϊκής διάστασης στην εκπαίδευση. Οι Εθνικές Συνδιασκέψεις Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος αποτελούν προσομοιώσεις των διαδικασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στόχος της διοργάνωσης είναι η γνωριμία των νέων με τα Ευρωπαϊκά ζητήματα καθώς επίσης και η διεξαγωγή διαλόγου πάνω σε αυτά. Η Συνδιάσκεψη αποτελεί περιβάλλον στο οποίο οι νέοι μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις τους και να βιώσουν μια εμπειρία άτυπης μάθησης, με έμφαση στην ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη. Επίσημες γλώσσες είναι τα αγγλικά και τα γαλλικά.

Στην 38η Συνδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν 120 μαθητές και μαθήτριες από τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη, εκπροσώπησαν το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης δύο μαθητές της Α΄ Λυκείου:

Ο Απόστολος Βεκόπουλος συμμετείχε στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) με θέμα τις μελλοντικές ενέργειες της ΕΕ απέναντι σε κράτη-μέλη που παραβιάζουν το κράτος δικαίου.
Ο Κωνσταντίνος Καραθάνος, συμμετείχε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων (ENVI) με θέμα την προώθηση της ψυχικής υγείας των νέων μέσω των εκπαιδευτικών συστημάτων των κρατών-μελών της ΕΕ.

Η παρουσία των δύο μαθητών, τους οποίους προετοίμασε η φιλόλογος Βασιλική Δεμίρη, ήταν εξαιρετική και η εμπειρία τους αναμφίβολα υπήρξε δημιουργική και πολλαπλά εκπαιδευτική, καθώς τους προσέφερε γνώσεις και δεξιότητες.

Η κριτική επιτροπή, αφού παρακολούθησε τις εργασίες και των τεσσάρων ημερών, κατέληξε στην επιλογή επτά (7) μαθητών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 89η Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων την Άνοιξη του 2019 στο Yerevan της Αρμενίας. Ανάμεσά τους είναι οι δύο μαθητές μας, που άφησαν σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις για την κατάρτιση και την ευστροφία τους, τη συνεργατικότητα και τη ρητορική τους ικανότητα.

Ευχόμαστε συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στον Απόστολο και τον Κωνσταντίνο, οι οποίοι μας έκαναν υπερήφανους για ακόμη μία φορά!