Μαθητικός Διαγωνισμός Πειραμάτων
Ιαν 8 2020

EUSO: Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019  ομάδα από το Αρσάκειο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης με μαθητές τους Καραθάνο ΚωνσταντίνοΣκαλίμη-Παλλίδη Σίμο και Τσούρλο Θεόδωρο συμμετείχε στον Τοπικό Διαγωνισμό Πειραμάτων – EUSO 2020 που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του σχολικού συγκροτήματος όπου στεγάζεται το ΕΚΦΕ Κέντρου (4ο-5ο ΓΕΛ Καλαμαριάς), και διοργανώνεται από τα ΕΚΦΕ Κέντρου και Τούμπας. Η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών (European Union Science Olympiad -EUSO) είναι ένας μαθητικός πειραματικός διαγωνισμός στα μαθήματα φυσικών επιστημών (Φυσική – Χημεία – Βιολογία) όπου συμμετέχουν τριμελείς ομάδες μαθητών μέχρι 17 ετών από όλες τις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2003 και από τότε διεξάγεται κάθε χρόνο. Για την Ελλάδα, η διαδικασία επιλογής των ομάδων διεξάγεται σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, σε τοπικούς Μαθητικούς Διαγωνισμούς, επιλέγεται η ομάδα μαθητών από την περιοχή ευθύνης κάθε Ε.Κ.Φ.Ε.
Η τελετή ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων και βράβευσης των διακριθέντων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 στις 11.00 π.μ. στο θέατρο «Κώστας Βουτσάς» του 2ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, από κοινού με τα ΕΚΦΕ Ευόσμου & Νεάπολης. Η Ομάδα μας κατέκτησε το πρώτο βραβείο στο πείραμα της Χημείας, αλλά δυστυχώς δεν προκρίθηκε στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού.

 

 

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τα παιδιά για την συμμετοχή και για την προσπάθειά τους. Ελπίζουμε να το διασκέδασαν και είμαστε βέβαιοι πως απέκτησαν εμπειρίες που θα τους είναι χρήσιμες στην συνέχεια.