Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για το e-Twinning πρόγραμμα “We all speak the same language – Online magazine”!
Οκτ 27 2017

Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 το Αρσάκειο Γυμνάσιο & Λύκειο Θεσσαλονίκης  βραβεύθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά με Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για το e-Twinning πρόγραμμα με τίτλο “We all speak the same language – Online magazine”, που υλοποίησε μέσα από το μάθημα των Αγγλικών! Το έργο είχε βραβευθεί νωρίτερα, στις 8 Σεπτεμβρίου 2017,  με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας. Η Εθνική Ετικέτα Ποιότητας απονέμεται από τις ΕΥΥ (Εθνικές Υπηρεσίες Στήριξης) των εκάστοτε χωρών συνεργατών σε εκείνα τα σχολεία των οποίων η εργασία, στο πλαίσιο μίας e-Twinning συνεργασίας, θεωρείται ποιοτική στη χώρα τους. Η Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας απονέμεται από την ΚΥΥ (Κεντρική Υπηρεσία Στήριξης) που εδρεύει στις Βρυξέλλες, στα σχολεία που συμμετέχουν σε μία συνεργασία και τα οποία έχουν βραβευθεί με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας, ενώ παράλληλα τα έργα τους θεωρούνται «άριστα» από ευρωπαϊκή άποψη.

Το έργο μας, “We all speak the same language – Online magazine”, που έλαβε αρχικά την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας, καθώς διαπιστώθηκε ότι πληρούσε τα απαραίτητα κριτήρια, στη συνέχεια βραβεύθηκε και με την Ευρωπαϊκή ως διάκριση πανευρωπαϊκής εμβέλειας. Η βράβευση με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας υπογραμμίζει την τελειότητα της εργασίας των μαθητών μας στο συγκεκριμένο έργο eTwinning, καθώς έχει πλέον  αναγνωριστεί ως έργο που κατέκτησε το  υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Εδώ μπορείτε να δείτε το πιστοποιητικό της  Ευρωπαϊκής Ετικέτας Ποιότητας για το έργο μας “We all speak the same language – Online magazine”. Επίσης, το έργο μας θα εμφανιστεί σε έναν ειδικό χώρο της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης στο www.etwinning.net.

Λίγες πληροφορίες για το πρόγραμμα:

Στο συγκεκριμένο e-twinning πρόγραμμα συμμετείχαν 29 σχολεία της Ευρώπης με 285 συνολικά μαθητές από τις εξής χώρες: την Πορτογαλία, την Τουρκία, την Λιθουανία, την Τουρκία, την Ελλάδα,  την Ιταλία, τη Σερβία, την Πολωνία, την Εσθονία, τη Γεωργία, την ΠΓΔΜ, την Ουκρανία και τη Ρουμανία.

Το έργο είχε στόχο την καλλιέργεια δημιουργικής επικοινωνίας μαθητών από διαφορετικά σχολεία της Ευρώπης για τη δημιουργία ενός συνεργατικού online περιοδικού με θέματα ποικίλης ύλης που αγγίζουν τα ενδιαφέροντά τους. Tο αποτέλεσμα της προσπάθειας των μαθητών ήταν η εκπόνηση διεθνικών συνεργατικών παρουσιάσεων πάνω σε θέματα όπως: το ιδανικό σχολείο, o ενεργός πολίτης, η χρήση του διαδικτύου, τα ταξίδια, η φιλαναγνωσία, οι λαϊκοί μύθοι κ.ά.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν μαθητές του αγγλικού τμήματος της περσινής B΄ και Γ΄ τάξης Γυμνασίου σε συνεργασία με μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης Λυκείου.

Την οργάνωση και επιμέλεια του προγράμματος είχε η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Κατερίνα Κυριακίδου.