Νέα e-Twinning Προγράμματα για τη σχολική χρονιά 2017-18!
Οκτ 19 2017

Το Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης συμμετέχει κατά το σχολικό έτος 2017-18 στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα αδελφοποίησης σχολείων e-Twinning μέσω δύο νέων συνεργατικών έργων με σχολεία της Ευρώπης. Τα e-Τwinning έργα για τη νέα χρονιά είναι τα εξής:

1)  “POSTCARD FRIENDS – European Day of Languages 2017”

Πρόκειται για ένα έργο στο οποίο μαθητές από τμήματα Αγγλικών της Α’ & Β’ τάξης Γυμνασίου συνεργάζονται με συμμαθητές τους από 39 σχολεία της Ευρώπης: από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σλοβακία, τη Φιλανδία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Τουρκία, την Ολλανδία, την Ιταλία, τη Σερβία, την Πολωνία, τη Νορβηγία, τη Ρουμανία, την Κροατία, τη Σλοβενία και τη Δημοκρατία της Τσεχίας. Το συγκεκριμένο έργο προωθεί τη συνεργασία των λαών και τη σημαντικότητα εκμάθησης των ξένων γλωσσών.

2) “X-CHANGE”

Το έργο αυτό στο οποίο συμμετέχει και το Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης προσέλκυσε 13 ευρωπαϊκά σχολεία-συνεργάτες. Τα σχολεία τα οποία συνεργάζονται για την εκπόνησή του είναι από το Βέλγιο, τη Λιθουανία, την Ιταλία, την Ουκρανία, την Πολωνία, την Τουρκία, τη Σερβία, την Αρμενία, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Στόχος του έργου είναι η ανταλλαγή ιδεών και απόψεων σχετικά με θέματα όπως: η επιστήμη, η διατροφή, η διασκέδαση, το σχολείο κ.ά. στο χθες, στο σήμερα και στο μέλλον και η σύγκρισή τους. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν μαθητές της Α’, Β’ & Γ’ Γυμνασίου.

Τα e-twinning προγράμματα συντονίζει η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Κατερίνα Κυριακίδου.