Είναι προτιμότερο να δίνεις… Δράση της ομάδας εθελοντισμού του Γυμνασίου
Νοέ 16 2023

Το Σχολείο μας, διαχρονικά, μέσα από τις δράσεις του προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει στους μαθητές και τις μαθήτριές του την έννοια του ενεργού πολίτη. Η Ομάδα Εθελοντισμού του Σχολείου μας είναι αρωγός στην προσπάθεια αυτή, μέσα από ποικίλες δραστηριότητες.

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023, ομάδα δεκαέξι μαθητών και μαθητριών του γυμνασίου, παρευρέθηκε στο «Προκόπειο» Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, ώστε να συνεισφέρει ενεργά στο κεντρικό συσσίτιο που εκεί προετοιμάζεται και παρέχεται.

Οι γεμάτοι όρεξη εθελοντές και οι εθολόντριές μας, είχαν την ευκαιρία να βιώσουν τη χαρά της προσφοράς, ζυμώνοντας ελιόψωμο το οποίο στη συνέχεια το έψησαν. Συμμετείχαν ενεργά στη διανομή του φαγητού, στην αποθήκευση και την ταξινόμηση των τροφίμων, καθώς και ενημερώθηκαν από τις μαγείρισσες του Κέντρου για τις δράσεις και την κοινωνική του προσφορά.

Άξια αναφοράς αποτελεί η καθημερινή ετοιμασία περίπου 300 μερίδων ζεστού φαγητού, οι οποίες διατίθενται σε απόρους και αστέγους όλων των ενοριών που υπάγονται στην Ι.Μ. Καλαμαριάς (Καλαμαριά-Μηχανιώνα). Παράλληλα υλοποιείται το πρόγραμμα «Κανένα παιδί χωρίς πρωϊνό και μεσημεριανό στο σχολείο»με την καθημερινή προετοιμασία περίπου 350 μερίδων που διανέμονται στα σχολεία.

Υπεύθυνοι για την υλοποίηση της δράσης ήταν ο Βασίλης Μαθάς (καθηγητής Φυσικής Αγωγής), η Φωτεινή Μαυρίδου (καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής) και η Γιώτα Ψωμιάδου (Θεολόγος).

Ευχαριστούμε θερμά το «Προκόπειο» Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο για την φιλοξενία! Ελπίζουμε σε συνέχεια της συνεργασίας μας.

Μερικές από τις εντυπώσεις των μαθητών και μαθητριών μας:

«Το Σάββατο που μας πέρασε πήγα με την εθελοντική ομάδα του Σχολείου μου και με τους καθηγητές Γυμναστικής και Θρησκευτικών και βοηθήσαμε στο συσσίτιο της Μητρόπολης Καλαμαριάς. Μέσα από αυτήν την εμπειρία κατάλαβα ότι υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται την βοήθεια μας. Θα προσπαθώ να τους βοηθάω όσο μπορώ.» 

Μαρίνα Βερβερίδου

«Κατά τη διάρκεια του συσσιτίου που επισκεφθήκαμε, μου άρεσε πολύ το ότι ζυμώσαμε μόνοι μας το ελιόψωμο, το οποίο στη συνέχεια ψήθηκε και όταν το δοκιμάσαμε είχε μια καταπληκτική γεύση! Το φαγητό το οποίο ετοιμάζεται για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη είναι πολύ καλής ποιότητας. Επίσης, μου άρεσε ο χώρος ο οποίος ήταν όμορφος και καθαρός.»

Μαριάννα Σουλιάδη

«Αυτό που θα μου μείνει περισσότερο από την επίσκεψή μας στο συσσίτιο είναι το ότι βοηθήσαμε εμείς οι ίδιοι στη διανομή του φαγητού σε άπορους ανθρώπους. Ακόμη μού άρεσε που ασχοληθήκαμε με τη μαγειρική και θα ήθελα την επόμενη φορά να μαγειρέψουμε ακόμη περισσότερο!»

Σμαράγδα Μισαηλίδου

«Χάρηκα πολύ που βρεθήκαμε όλοι μαζί και βοηθήσαμε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Επίσης, ήταν πολύ ωραίο το αίσθημα, όταν ζυμώναμε το ελιόψωμο. Γενικότερα, θα ήθελα να δηλώσω ξανά, όποτε υπάρχει η ευκαιρία να συμμετέχω πάλι σε ανάλογα προγράμματα.»

Βασιλίνα Πιτσούλη

«Στο συσσίτιο που συμμετείχαμε μου κέντρισε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον η μαγειρική και μου άρεσε πολύ η γεύση που είχε το ελιόψωμο, όταν ψήθηκε. Επίσης μου έδωσε μεγάλη χαρά το ότι μοιράσαμε φαγητό σε ανθρώπους που το χρειάζονταν. Οι κυρίες που μας βοηθούσαν ήταν καλοσυνάτες και φιλικές και την επόμενη φορά θα ήθελα να μαγειρέψω περισσότερο.»

Γιώργος Φασουράκης