Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό EOES 2023
Φεβ 1 2023

Συμμετοχή και διάκριση του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης

Tο Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 διεξήχθη ο  Πανελλήνιος Διαγωνισμός  της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών  (European Olympiad of Experimental Science – EOES www.eoes.science).

Στην β΄φάση που αποτελεί τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, οι μαθητές/τριες του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης, Ζαχαροπούλου ΕλισάβετΓκιούμες Νικόλαος και Μεσιακάρης Χρήστος κατέλαβαν την τρίτη θέση στην Βόρειο Ελλάδα. Η τελετή ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πραγματοποιήθηκε στο ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας. Η ομάδα που επάξια εκπροσώπησε το Σχολείο μας δεν θα είναι η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, η πορεία των παιδιών όμως μέχρι εδώ είναι αξιέπαινη: τους χάρισε σημαντικές γνώσεις και δεξιότητες, απέδειξαν τις δυνατότητές τους, συνεργάστηκαν άψογα μεταξύ τους και σίγουρα απόλαυσαν την εμπειρία τους αυτή.

Τα παιδιά προετοίμασαν οι καθηγητές/τριες Γ.Στεφανίδου και Β.Μυλωνάς (Χημικοί), Ο.Ντίνα και Α.Κοκκάλου (Βιολόγοι), Β.Τεμπερεκίδης, Σ.Μπούτσικας, Ν.Καβαρδίνας και Κ.Χρυσοβέργης (Φυσικοί) με τη βοήθεια του παρασκευαστή του Σχολείου Δ.Μπατγίδη.

Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Πειραμάτων (EOES 2023) διοργανώθηκε από την ΠΑΝΕΚΦΕ (Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών) και διεξήχθη σε δύο πόλεις, στην Θεσσαλονίκη για την Βόρεια Ελλάδα και στην Αθήνα για την Νότια Ελλάδα. Στον Διαγωνισμό EOES συμμετείχαν 221 Σχολεία Πανελλαδικά.

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά μας για τις γνώσεις και την επιτυχία τους. Τους ευχόμαστε στην ζωή τους πάντα να προσπαθούν, να διαπρέπουν και ταυτόχρονα να χαίρονται τις προσπάθειές τους και να περνούν όμορφα στο ταξίδι της γνώσης και της ζωής.