ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Σεπ 27 2020

Αθρόα ήταν και φέτος η προσέλευση των γονέων των μαθητών της Α΄ τάξης του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, στην καθιερωμένη συνάντηση γνωριμίας με τη Διεύθυνση και τους καθηγητές του Σχολείου των παιδιών τους. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε διαδοχικά κατά τμήματα στο θέατρο των Αρσακείων Σχολείων, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου από τις 10:30 έως τις 13:30, ώστε να τηρηθούν τα ισχύοντα μέτρα ασφάλειας και προστασίας.

Στην αρχή τον λόγο πήρε ο διευθυντής Θανάσης Νευροκοπλής, ο οποίος καλωσόρισε τους γονείς και ευχήθηκε για το ξεκίνημα των παιδιών τους στη νέα εκπαιδευτική βαθμίδα. Στη συνέχεια παρουσίασε το νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα Σπουδών, τις αλλαγές που ισχύουν ήδη στο Γυμνάσιο, την κατανομή ωρών και μαθημάτων, το σύστημα εξέτασης και αξιολόγησης της επίδοσης των μαθητών, τις γενικές αρχές που διέπουν τη λειτουργία του Σχολείου, αλλά και τους σκοπούς που υπηρετεί όλη η εκπαιδευτική διαδικασία. [Δείτε την παρουσίαση, πατώντας ΕΔΩ]

Με τη σειρά της η υποδιευθύντρια Μαρία Φωτίου, μίλησε για καθημερινά πρακτικά θέματα, όπως η έγκαιρη πρωινή προσέλευση, η ενδυμασία, το σύστημα των απουσιών, η συνεργασία με γονείς και άλλα παιδαγωγικά θέματα.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η Σύμβουλος σχολικής ζωής της Α΄ τάξης Ελένη Κόντα, η οποία μαζί με τους υπεύθυνους καθηγητές των τμημάτων της Α΄ (Ελένη Μπίκου και Βασιλική Ρούσκα Α1, Στέλλα Σαρμή και Ευάγγελο Δήμο Α2, Αλέξη Μάντζιο και Αποστολία Δεμερτζή Α3) ανέδειξε τον νευραλγικό ρόλο της καλής επικοινωνίας του Σχολείου με τους γονείς τόσο για την πρόοδο όσο και για την ομαλή ψυχοπαιδαγωγική ανάπτυξη των παιδιών τους.

Η ενημερωτική συνάντηση ολοκληρώθηκε με τους καθηγητές Σωσσάνα Καρανάσιου, Αλέξη Αλεξίου, Λεωνίδα Κατσικαρίδη, Βασίλειο Τεμπερεκίδη, Όλγα Ντίνα, Ιουλία Γάτσου, Σοφία Καρασάββα, Χριστίνα Καλπακίδου, Βασιλική Κωσταρά, Χρυσάνθη Αλεξάνδρου, Ελευθερία Κωνσταντινίδου και Χριστίνα Φόρστερ να παρουσιάζουν ανά ειδικότητα το πλαίσιο, τις μεθοδολογικές αρχές και τη στοχοθεσία των μαθημάτων της ομάδας των γραπτώς εξεταζομένων μαθημάτων (Νεοελληνική Γλώσσα, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, Ιστορία, Μαθηματικά, Φυσική, Βιολογία και Αγγλικά). Με το πέρας της διαδικασίας, οι γονείς είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν πιο προσωπικά με τους καθηγητές των παιδιών τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παράλληλα με την ενημερωτική συνάντηση, είχε στηθεί κάλπη για τη διενέργεια ψηφοφορίας με σκοπό την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα ανακοινωθεί από την εφορευτική επιτροπή και το απερχόμενο Δ.Σ. του Συλλόγου μετά την καταμέτρηση των ψήφων.

 

Δείτε την παρουσίαση, κάνοντας κλικ στο παρακάτω εικονίδιο