Η πρώτη μέρα στο Σχολείο
Σεπ 14 2020

Ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, η νέα σχολική χρονιά 2020-21. Τα πρώτα μαθήματα, που ξεκίνησαν με το πρωινό κουδούνι να χτυπά στις 08:10, ήταν μαθήματα ζωής: ενημέρωση για τα μέτρα προστασίας και αποτροπής μετάδοσης του κορωνοϊού covid 19, με συστηματική εκπαίδευση σε αυτά.

Οι μαθητές μας άκουσαν με προσοχή και εφάρμοσαν με σχολαστικότητα τις οδηγίες των καθηγητών τους, τόσο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων όσο και των διαλειμμάτων. Στις 11:30 οι νέοι μαθητές της Α΄ τάξης του Γυμνασίου μαζί με τους μαθητές της Γ΄τάξης του Λυκείου, αλλά και αρκετούς απόφοιτους -φοιτητές πια- που ήδη νοσταλγούν το Σχολείο τους, παρατάχθηκαν στο προαύλιο για τον καθιερωμένο Αγιασμό μαζί με τους καθηγητές τους. 

Στη συνέχεια, και αφού ο ιερέας πέρασε από όλες τις αίθουσες των δύο Σχολείων, τα μαθήματα συνεχίστηκαν κανονικά μέχρι τις 14:50. Κάπως έτσι ξεκίνησε αυτή η πρωτόγνωρη σχολική χρονιά, με επίγνωση για τη σημασία της διασφάλισης της υγείας όλων μας αλλά και δίψα για τη χαρά της γνώσης και της αρμονικής συνύπαρξης στο αγαπημένο μας Σχολείο.