Εργαστήριο Αγγλικών με ΑΠΘ για την Ε’ τάξη
Φεβ 13 2024

Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024, οι μαθητές της Ε’ τάξης, παρακολούθησαν ένα εργαστήριο αγγλικής γλώσσας από την Επίκουρη Καθηγήτρια Αγγλικής Λογοτεχνίας του ΑΠΘ και γονέα του σχολείου μας κα. Έφη Μποτονάκη. Το εργαστήριο αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο του eTwinning προγράμματος αδελφοποίησης ευρωπαϊκών σχολείων με τίτλο “Beyond stereotypes:empowering kids through fairytales” στο οποίο συμμετέχουν οι μαθητές της Ε’ τάξης τη φετινή σχολική χρονιά. Πρόκειται για ένα δημιουργικό πρόγραμμα καλλιέργειας της κριτικής σκέψης των μαθητών μέσα από την επεξεργασία παραδοσιακών παραμυθιών. Το πρόγραμμα ίδρυσε και συντονίζει η καθηγήτρια του σχολείου κα Πλακίδα.

Οι μαθητές συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον στο εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε μέσα στο όμορφο χώρο της Βιβλιοθήκης του σχολείου κατά τη διάρκεια του μαθήματος των Αγγλικών.  Είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα από τις καθηγήτριες Αγγλικών του σχολείου ενώ και το ίδιο το εργαστήριο ήταν προσαρμοσμένο στο γλωσσικό επίπεδο των μαθητών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχολείο μας πραγματοποιεί παρόμοια εργαστήρια σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για περισσότερα από 10 χρόνια, έχοντας στόχο να φέρει σε επαφή τους μαθητές με πολιτισμικό αλλά και πολύ-τροπικό εποπτικό υλικό που μπορεί να προσαρμοστεί στα δεδομένα εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας παράλληλα με την ανάπτυξη
δεξιοτήτων, κριτικής αλλά και δημιουργικής σκέψης.