Οι Ε’ & Στ’ τάξεις στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών
Ιαν 21 2020

Οι μαθητές των Ε΄και Στ΄ τάξεων του Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.

Αρχικά μετέβησαν στον χώρο της εμβληματικής Βιβλιοθήκης όπου, μετά το θερμό καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο της Εταιρείας κ. Πάππα, ξεναγήθηκαν στην ξεχωριστή έκθεση χαρτών από την Έφορο Βιβλιοθήκης κ. Ισμυρλιάδου, παρουσία του Αντιπροέδρου κ. Πουρνάρη. Οι επιλεγμένοι ειδικά για την έκθεση παλιοί και νεότεροι χάρτες, όπου απεικονίζεται η Μακεδονία μέσα από πολλαπλές αναπαραστάσεις, εντυπωσίασαν τους μαθητές και προκάλεσαν ποικίλες απορίες και ουσιαστική συζήτηση.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν την Πινακοθήκη της Ε.Μ.Σ. όπου ξεναγήθηκαν στην έκθεση ζωγραφικής «Η Θεσσαλονίκη στους ζωγράφους» με 128 έργα γνωστών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, των οποίων η θεματογραφία αναφέρεται σε τοπία, μνημεία και σημαντικές όψεις της πρωτεύουσας της Μακεδονίας. Εδώ οι μαθητές/τριες είχαν τη δυνατότητα να δουν διαφορετικές καλλιτεχνικές αποτυπώσεις, να συγκρίνουν τις τεχνοτροπίες, τα υλικά αλλά και την πηγή έμπνευσης κάθε καλλιτέχνη με την καθοδήγηση του Υπεύθυνου της Πινακοθήκης.

Οι δύο εκθέσεις αποτελούν μέρος του συνολικού προγράμματος των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των ογδοντάχρονων της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.