Εκλογικές Διαδικασίες σε περίοδο αποστασιοποίησης..
Οκτ 23 2020

Εκλογές 5μελών και 15μελούς συμβουλίου


Την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Αρσακείου Λυκείου συμμετείχαν στην εκλογή του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου τους. Μια εβδομάδα νωρίτερα είχε προηγηθεί η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των μαθητικών συμβουλίων των τμημάτων, η πρώτη εκλογική διαδικασία των παιδιών που συνοδευόταν και από την πρώτη συνεδρίασή τους στην οποία συζητήθηκε και το Πλαίσιο Οργάνωσης Σχολικής Ζωής.

Η πανδημία του covid-19 δεν επέτρεψε, δυστυχώς, να διεξαχθεί με τον παραδοσιακό άμεσο και αδιαμεσολάβητο τρόπο η γενική συνέλευση των μαθητών, κατά την οποία γίνεται η παρουσίαση των υποψηφίων στην ολομέλεια. Τη φετινή χρονιά, οι υποψήφιοι συγκεντρώθηκαν στο αμφιθέατρο τηρώντας αποστάσεις και βγάζοντας μόνο τη στιγμή της ομιλίας τους τη μάσκα. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, οι υπόλοιποι μαθητές και μαθήτριες που ήταν συγκεντρωμένοι στις αίθουσές τους μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την παρουσίαση των υποψηφίων που εξελισσόταν στο αμφιθέατρο.

Παρά τις τεχνικές δυσκολίες, δεν έλειψε το κέφι, η ζωντάνια και τα απρόοπτα κατά την παρουσίαση των υποψηφίων. Χαρακτηριστικό της διαδικασίας ήταν, επίσης, η δυναμική παρουσία των μαθητών και μαθητριών της Α΄ τάξης που απέδειξαν ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ενσωματώθηκαν με ισότιμο τρόπο στο νέο τους σχολικό περιβάλλον.

Μετά το τέλος της παρουσίασης, οι μαθητές της εφορευτικής επιτροπής χωρίστηκαν σε 4 ομάδες και κάθε ομάδα πέρασε με την κάλπη της από τα τμήματα που βρίσκονταν στη ζώνη ευθύνης της. Αφού ψήφισαν οι μαθητές όλων των τμημάτων, η εφορευτική επιτροπή επέστρεψε στο αμφιθέατρο. Εκεί, με υποδειγματικό τρόπο, έγινε η καταμέτρηση των σταυρών και η ανάδειξη των μελών του 15μελους μαθητικού συμβουλίου.

Στην πρώτη του συνεδρίαση, το 15μελές συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τις άψογο τρόπο με τον οποίο έφεραν σε πέρας τη διαδικασία, ιδιαίτερα στα εκλεγμένα  μέλη του 15μελούς και των μαθητικών συμβουλίων καθώς και στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής. Ελπίζουμε να έχουμε μια δημιουργική συνεργασία. Την εκλογική διαδικασία συντόνισαν η καθηγήτρια κ. Στέλλα Σαρμή (οικονομολόγος) και ο κ. Στέλιος Μπούτσικας (φυσικός), με την τεχνική βοήθεια της κ. Μπίας Σφυρίδου.