ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ: Το νέο Δεκαπενταμελές Μαθητικό Συμβούλιο για τη σχολική χρονιά 2017-18
Οκτ 14 2017

Την Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017 διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη του Δεκαπενταμελούς Μαθητικού Συμβουλίου του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης για την τρέχουσα σχολική χρονιά. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας συγκεντρώθηκαν στο θέατρο των Αρσακείων σχολείων περιμένοντας με ανυπομονησία τη διαδικασία. Ιδιαίτερα για τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου οι εκλογές αυτές είναι μια πρώτη μύηση στην άγνωστη, ώς τώρα, για αυτούς θεσμική συλλογική εκπροσώπηση. Για πρώτη φορά οι υποψήφιοι έφτασαν τους 56! Όλοι τους παρουσιάστηκαν στους συμμαθητές τους προετοιμασμένοι να τους πείσουν και να κερδίσουν την ψήφο τους. Η έκθεση των υποψηφίων μπροστά σε ένα κοινό 222 μαθητών συνιστά από μόνη της μια υπέρβαση τόλμης και αυτοπεποίθησης. Οι «προεκλογικοί λόγοι» ξεπέρασαν την πρώτη ώρα και, οι περισσότεροι από αυτούς, χαρακτηρίζονταν από πρωτότυπα  συνθήματα και μία υπόσχεση μελλοντικής ωριμότητας. Αποσπάσματά τους θα διαβάσετε στο προσεχές φύλλο του Νεογραφήματος.

Στη δεύτερη ώρα έλαβε χώρα η ψηφοφορία με υποδειγματική τάξη και υπευθυνότητα, την οποία επέβλεπε η εννεαμελής Εφορευτική Επιτροπή. Μετά οι κάλπες σφραγίστηκαν μέχρι την επόμενη ημέρα. Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου η Εφορευτική Επιτροπή αποσφράγισε τις κάλπες, καταμέτρησε τις ψήφους και ανέδειξε τα δεκαπέντε μέλη του φετινού Μαθητικού Συμβουλίου.

Με αλφαβητική σειρά το Δεκαπενταμελές Μαθητικό Συμβούλιο απαρτίζεται από τα εξής τακτικά μέλη: Γιώργο Βελιτσκάκη, Ανδρέα Γιαννιώτη, Μυρτώ Δημόκα, Θωμά Δούρο, Ζήση Κολυμπιώτη, Μάρκο Κοσμίδη, Χρήστο Κουδρόγλου, Νίκο Κώστα του Γεωργίου, Δήμο Ναϊσίδη, Νίκο Όψιμο, Λίλιαν Παναγιωτοπούλου, Στάθη Παυλίδη, Αντωνία Σιδηροπούλου, Γιώργο Σπυρίδη και Ελιάνα Χάσα.

Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι εξής: Κοραλία Αλμπάνη, Νίκος Κώστα του Βασιλείου, Λάζαρος Λιολίδης, Βερόνικα Πατρελάκη και Κώστας Στουρνάρας.

Αμέσως μετά συγκροτήθηκε σε σώμα το Δεκαπενταμελές και ανέδειξε το προεδρείο του. Με ομόφωνη απόφαση Πρόεδρος του Δεκαπενταμελούς είναι η Αντωνία Σιδηροπούλου της Γ΄ Γυμνασίου. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Ζήσης Κολυμπιώτης, της Γ΄ Γυμνασίου,  και Γραμματέας η Μυρτώ Δημόκα, της Β΄ Γυμνασίου.

Τη συνέντευξη που παραχώρησαν η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος στις δημοσιογράφους του Νεογραφήματος, στην οποία εκθέτουν τα σχέδια, τις προτάσεις και το όραμά τους για τη θητεία τους, θα δημοσιεύσουμε σε λίγες μέρες στο 11ο φύλλο της εφημερίδας μας. Το βέβαιο είναι πως έχουν τις ευχές όλων μας για λαμπρή επιτυχία στο έργο τους!