Συμμετοχή στον Διαγωνισμό Βιολογίας
Φεβ 13 2019

Πιστοί στο ραντεβού, όπως κάθε χρόνο, μαθητές και μαθήτριες του Αρσακείου Λυκείου ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση να  συμμετάσχουν στον 15ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Βιολογίας 2019 – Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 στο 20ο ΓΕΛ Θεσ/νίκης.

Με τη συμμετοχή στον διαγωνισμό Βιολογίας επιτυγχάνονται κάποιοι από τους βασικούς στόχους της εκπαίδευσης που παρέχεται στο σχολείο μας, όπως είναι η πολύπλευρη και βαθύτερη αντίληψη και κατανόηση των γνωστικών αντικειμένων, σε συνδυασμό με την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης.

Τρεις  μαθητές της Α’ Λυκείου, οι Γιαννιώτης Ανδρέας, Κολυμπιώτης Ζήσης, Σαρηγιάννης Μάριος και δύο μαθήτριες, οι Ηλιάδου Ειρήνη και Μ.Α., διαγωνίστηκαν με ενθουσιασμό και αγάπη για τη Βιολογία. Πιο έμπειρες κι εξίσου ενθουσιώδεις προσήλθαν και οι μαθήτριες της Β΄Τάξης Αντωνιάδου Σεβαστιανή, Βογιατζόγλου Μαρία, Ζάχου Αργυρώ, Καστίδου Αγγελική, Τσεκλίδου Φαίη και Χαμπίμπ Νικολέτα. Η εμπειρία του διαγωνισμού είναι πολύτιμη για όλα τα παιδιά και αναμφίβολα αποτελεί κίνητρο και ώθηση για την απόκτηση γνώσεων.

Τα παιδιά προετοίμασαν και συνόδευσαν οι καθηγητές τους Αλέξης Κοκκάλου και Όλγα-Μαρία Ντίνα.