Συμμετοχή και διακρίσεις μαθητών μας στην 6η Μαθητική Συνάντηση Δημόσιου Λόγου στα Γαλλικά
Μαρ 12 2019

Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 οι μαθητές Φωτεινή Βλαχοπούλου, Μαριάννα Γρατσία και Αναστάσιος Λυμπόπουλος του τμήματος Γαλλικών του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν στην 6η Μαθητική Συνάντηση Δημόσιου Λόγου στα Γαλλικά (“Conseil des Jeunes Citoyens”), στο κολλέγιο Δελασάλ.

Η Μαθητική Συνάντηση Επιχειρηματολογίας (στα γαλλικά: «Conseil des Jeunes Citoyens»), προσομοιώνει μια Ανοιχτή Συνεδρίαση Δημοτών και ζητάει από τους μαθητές να πάρουν δημόσια θέση σε επίκαιρα θέματα κοινωνικής πολιτικής, να προτείνουν λύσεις και να τις υπερασπιστούν με επιχειρήματα. Τοποθετεί τους μαθητές στο προσκήνιο των κοινωνικών εξελίξεων, τους ωθεί να εφαρμόσουν τεχνικές επιχειρηματολογίας και να παράγουν ικανό δημόσιο λόγο. Σε αυτό το πλαίσιο, οι μαθητές-ομιλητές ανακαλύπτουν τα οφέλη του διαλόγου και της συνεργασίας, για να προωθήσουν τις απόψεις τους και να υπερασπιστούν τις θέσεις τους. Ακολουθώντας το πνεύμα του Honoré de Balzac, που υποστήριζε πως «από τις αντιθέσεις και τις συγκρούσεις των γνωμών αναπηδά η αλήθεια», αξιοποιούν τον δυναμισμό της ηλικίας τους, την εκφραστική δύναμη του λόγου τους και τις γνώσεις τους στη γαλλική γλώσσα, ώστε να δώσουν το στίγμα τους ως ενεργοί πολίτες, που έχουν εμπεριστατωμένη άποψη και δύναμη λόγου!

Στο αγώνισμα του Προσχεδιασμένου και Αυθόρμητου Λόγου διακρίθηκε η μαθήτρια της Β΄ τάξης Μαριάννα Γρατσία που κατέλαβε τη δεύτερη θέση και απέσπασε το  βραβείο «Jeune Orateur». Τους μαθητές προετοίμασαν οι καθηγήτριες Ιουλία Γάτσου και Σοφία Καρασάββα και συνόδευσε ως κριτής η  κ. Ιουλία Γάτσου.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την εξαιρετική τους εμφάνιση!