Βίντεο από τη διαδικτυακή εκδήλωση με τον Δρ Βάιο Νταφούλη: «Διαδικτυακή μάθηση και κοινωνικοποίηση στην εφηβεία σε συνθήκες πανδημίας: δύσκολες ισορροπίες»
Δεκ 9 2020

Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή του Σχολείου. Καλεσμένος ήταν ο Διευθυντής της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Δρ Βάιος Νταφούλης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Διαδικτυακή μάθηση και κοινωνικοποίηση στην εφηβεία σε συνθήκες πανδημίας: δύσκολες ισορροπίες».

Στη διαδικτυακή εκδήλωση, που φιλοξενήθηκε στην ψηφιακή πλατφόρμα που διέθεσε το τμήμα Πληροφορικής-Μηχανοργάνωσης των Αρσακείων Σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, προσήλθαν περισσότεροι από διακόσιοι τριάντα [230] συμμετέχοντες -στην πλειονότητά τους οικογένειες: γονείς με τα παιδιά τους που φοιτούν στο Σχολείο μας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό του Διευθυντή, Αθανάσιου Νευροκοπλή, και του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, Ιωσήφ Ιωσηφίδη. Στη συνέχεια, ο Δρ Βάιος Νταφούλης ανέπτυξε με ξεχωριστή αμεσότητα και ζωντάνια το θέμα, αναδεικνύοντας τις δύσκολες πτυχές του αλλά και την κρισιμότητα των επιλογών που θα κάνει η οικογένεια και το σχολείο προς όφελος των παιδιών.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο* από την εισήγηση του Δρ Βάιου Νταφούλη παρακάτω:

Ακολούθησε συζήτηση του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, Ιωσήφ Ιωσηφίδη, με τον Δρ Βάιο Νταφούλη, κατά την οποία τέθηκαν ζητήματα και ερωτήσεις γονέων αλλά και μαθητών του Σχολείου μας, που είχαν αποσταλεί ηλεκτρονικά στον Σύλλογο.  

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο από τη συζήτηση του κ. Ιωσήφ Ιωσηφίδη με τον Δρ Βάιο Νταφούλη παρακάτω:

Τέλος, ο Διευθυντής του Σχολείου μετέφερε στον ομιλητή ερωτήσεις που γεννήθηκαν και καταγράφηκαν από τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της εισήγησης στο chat.  

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο από τη συζήτηση του Διευθυντή με τον Δρ Βάιο Νταφούλη παρακάτω:

Η εκδήλωση, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όλων και υπερέβη κατά πολύ την προβλεπόμενη διάρκειά της, έκλεισε με θερμές ευχαριστίες όλων προς τον εισηγητή αλλά και την προτροπή να επαναληφθούν και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις.

 

* Για λόγους σεβασμού και προστασίας των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων, αποφεύχθηκε κατά το δυνατόν η προβολή προσώπων στα βίντεο.