Πρώτη διαδικτυακή επικοινωνία με το αδελφοποιημένο Γυμνάσιο Steglitz στο Βερολίνο
Δεκ 2 2020

Η πρώτη διαδικτυακή επαφή και συνάντηση του Σχολείου μας με το αδελφοποιημένο Σχολείο στο Steglitz του Βερολίνου στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Η επαφή αυτή, στην οποία συμμετείχαν μαθητές από τα τμήματα της τρίτης τάξης μεσαίου και προχωρημένου επιπέδου έλαβε χώρα την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, με παρούσες τις καθηγήτριες κ. Αλεξάνδρου και κ. Φόρστερ και αντίστοιχα την κ. Μάνδρατζη από το Σχολείο του Steglitz.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό και τις ευχές του Διευθυντή μας και συνεχίστηκε με την παρουσίαση των μαθητών. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές μας περιέγραψαν στη γερμανική γλώσσα τον εαυτό τους, τις συνήθειες και τα ενδιαφέροντα τους, όπως αντίστοιχα έκαναν και οι μαθητές του γερμανικού Σχολείου, γεγονός που τα έφερε κοντά και το κλίμα αμέσως έγινε θερμό και φιλικό.

Οι μαθητές μας είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι και ανυπομονούν για την επόμενη συνάντηση μας, έστω και διαδικτυακά, με την ελπίδα να επισκεφτούν σύντομα το Βερολίνο όπως και να υποδεχτούν και να ξεναγήσουν τους νέους τους φίλους στην πόλη μας και το Σχολείο μας. Ο σκοπός αυτής της δράσης αφορά στην ουσιώδη επαφή των μαθητών με τη γερμανική γλώσσα, ώστε να την κατανοήσουν εις βάθος, αλλά και τη γνωριμία τους με την κουλτούρα της Γερμανίας μέσα σε κλίμα φιλίας και μάθησης.