Υποδοχή γονέων και μαθητών της Α΄ τάξης: Μια ουσιαστική συνάντηση, ένα πολύχρωμο καλωσόρισμα
Οκτ 2 2019

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 το Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης καλωσόρισε γονείς και μαθητές της Α΄ τάξης, οργανώνοντας δράσεις οικολογικής ευαισθητοποίησης και μ’ αυτόν τον τρόπο συμμετείχε στην παγκόσμια εκστρατεία του ΟΗΕ για τη διάσωση του πλανήτη «Take Climate Action: ACT NOW!». Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί συναντηθήκαμε στο Σχολείο μας για να γνωριστούμε καλύτερα, να ανταλλάξουμε απόψεις, να παίξουμε και να διασκεδάσουμε.

Οι μαθητές μας συμμετείχαν σε πρωτότυπα εκπαιδευτικά παιχνίδια, τα οποία καλλιεργούν την οικολογική συνείδηση και αφορούν στη ζωή μας και στο περιβάλλον. «Άπλωσαν μια… μπουγάδα λέξεων», ζωγράφισαν «το αποτύπωμα τους στον πλανήτη» και έμαθαν πολλά για «τα δικαιώματα των ζώων και των ανθρώπων». Θυμήθηκαν, επίσης, ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί ευθύνη όλων μας: μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να συμβάλουν στη διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος, στο οποίο ζούμε και μεγαλώνουμε.

Την ίδια στιγμή, οι γονείς των παιδιών ενημερώνονταν στο αμφιθέατρο από τη Διεύθυνση για το Πρόγραμμα Σπουδών του Γυμνασίου, για τους Απογευματινούς Ομίλους από τη Συντονίστρια των Σχολείων, Αικατερίνη Ιωακειμίδου, και  για τη λειτουργία της Συμβουλευτικής-Ψυχολογικής Υπηρεσίας από την κ. Ιακώβου. Ακολούθησε η γνωριμία με τους καθηγητές των παιδιών τους στις αίθουσες διδασκαλίας, από τους οποίους ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις μεθόδους, τις στοχεύσεις και την πορεία της διδασκαλίας. Τέλος, ενημερώθηκαν από το προεδρείο του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων για τις δράσεις του και περιηγήθηκαν στους χώρους του Σχολείου, ερχόμενοι έτσι πιο κοντά στη σχολική καθημερινότητα των παιδιών τους.

Η συνάντηση αυτή ολοκληρώθηκε με έναν συναρπαστικό χρωματοπόλεμο! Παιδιά, γονείς αλλά και καθηγητές συμμετείχαν σε μια γιορτή χρωμάτων και μουσικής. Ήταν μια ουσιαστική συνάντηση, ήταν η δημιουργία μιας ζεστής αφετηρίας για τη νέα αρχή των παιδιών στο Γυμνάσιο. 

Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια προετοίμασαν και υλοποίησαν με τη βοήθεια των παιδιών οι καθηγητές:  Γάτση Παναγιώτα, Δήμος Ευάγγελος, Κυριακίδου Κατερίνα, Κωνσταντινίδου Ελευθερία, Ντίνα Όλγα-Μαρία, Παπαδοπούλου Ειρήνη, Πλατσή Παναγιώτα, Οικονόμου Άννα, Σαρμή Στέλλα, Στεφανίδου Γεωργία και Τογανίδης Νικόλαος.

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες και βίντεο, κάνοντας κλικ στα παρακάτω εικονίδια: