Ευρωπαϊκές δράσεις και προγράμματα eTwinning από τα τμήματα Γαλλικών
Οκτ 15 2020

Το Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης ίδρυσε κατά το σχολικό έτος 2020-21, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος αδελφοποίησης σχολείων eTwinning, ένα νέο συνεργατικό έργο μέσα από το μάθημα των Γαλλικών. Ο τίτλος του έργου είναι «Ο Πόλεμος της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας: Η εμπλοκή των Γάλλων φιλελλήνων / La Guerre d’indépendance grecque: l’Engagement des philhellènes français».  Μπορείτε να δείτε την εγγραφή στο eΤwinning πρόγραμμα ΕΔΩ.

Το Πρόγραμμα αυτό με θέμα τη συμβολή των Γάλλων φιλελλήνων στον αγώνα για την Ελληνική Ανεξαρτησία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το αδελφοποιημένο Γαλλικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα «Institution Notre Dame» στην Τουλόν. Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, οι μαθητές/τριες της Β΄ και Γ΄ τάξης θα ακολουθήσουν Γάλλους φιλέλληνες στα ταξίδια τους στην Ελλάδα της Επανάστασης.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιούνται τηλεδιασκέψεις με τους μαθητές/τριες του Γαλλικού Σχολείου, κατά τις οποίες θα επικοινωνούν και θα παρουσιάζουν τις εργασίες που υλοποιούν. Επίσης, οι μαθητές/τριες και από τις δύο χώρες θα ανταλλάσσουν το υλικό που παράγουν μέσω της πλατφόρμας του eTwinning.

Τη φετινή σχολική χρονιά, συνεχίζεται με την Α΄ και Γ΄ τάξη η υλοποίηση του συνεργατικού έργου eTwinning με τίτλο «Θεσσαλονίκη – Νίκαια – Μασσαλία: Αδελφοποιημένες πόλεις. Η γαλλική παρουσία στη Θεσσαλονίκη και η ελληνική παρουσία στη Νότια Γαλλία / Thessalonique – Nice – Marseille: villes jumelées. La présence française à Thessalonique et la présence grecque au sud de la France», το οποίο ίδρυσε το Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης κατά το σχολικό έτος 2018-19 μέσα από το μάθημα των Γαλλικών. Μπορείτε να δείτε την εγγραφή στο eΤwinning πρόγραμμα ΕΔΩ.

Το Πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το αδελφοποιημένο Γαλλικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Institution Notre Dame στην Τουλόν, με θέμα την ανάδειξη της ελληνικής παρουσίας στη Νότια Γαλλία και της αντίστοιχης γαλλικής στη Θεσσαλονίκη.

Η συμμετοχή στις δύο ευρωπαϊκές δράσεις eTwinning είναι μία μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές των τμημάτων Γαλλικής Γλώσσας να συνεργαστούν, να επικοινωνήσουν με Γάλλους συνομηλίκους τους, να βελτιώσουν τον προφορικό και γραπτό τους λόγο στη γλώσσα επιλογής τους, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και το λεξιλόγιο τους και να εξασκηθούν στις παρουσιάσεις μπροστά σε κοινό.

Τα eΤwinning προγράμματα συντονίζουν οι καθηγήτριες Γαλλικών Ιουλία Γάτσου και Σοφία Καρασάββα.