Εκλογές για την ανάδειξη του Δεκαπενταμελούς Μαθητικού Συμβουλίου του Αρσακείου Γυμνασίου με ηλεκτρονική ψηφοφορία
Οκτ 24 2020

Το σχολείο, εκτός από τον γνωστικό, τον παιδαγωγικό και τον κοινωνικοποιητικό του ρόλο, έχει ως στόχο να διαπλάσει συνειδητούς και κριτικά σκεπτόμενους πολίτες, με επίγνωση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεών τους. Γι’ αυτό, μέσω της διαδικασίας ανάδειξης των Μαθητικών Κοινοτήτων και του Δεκαπενταμελούς Μαθητικού Συμβουλίου του σχολείου, οι μαθητές εξοικειώνονται με τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών, αναγνωρίζουν τη σημασία του διαλόγου και της συνεργασίας για την επίλυση των προβλημάτων και ασκούνται στη συμμετοχή στα κοινά.

Μέσα σε αυτό το πνεύμα, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020, πριν την πρώτη προγραμματισμένη διδακτική επίσκεψη των μαθητών, πραγματοποιήθηκαν τις δύο πρώτες διδακτικές ώρες οι εκλογές για την ανάδειξη του Δεκαπενταμελούς Μαθητικού Συμβουλίου, του συλλογικού οργάνου των μαθητών του Σχολείου μας. Η φετινή χρονιά, όμως, ήταν διαφορετική από τις προηγούμενες, καθώς η πανδημία δεν μας επέτρεψε να ακολουθήσουμε τον παραδοσιακό τρόπο ψηφοφορίας με το σύνολο των μαθητών να ψηφίζουν σε μία κάλπη χρησιμοποιώντας έντυπα ψηφοδέλτια. Βέβαια, χάρη στην πολύτιμη συμβολή της τεχνολογίας, αυτή η νέα συνθήκη δεν στάθηκε εμπόδιο στην ομαλή και επιτυχή διεξαγωγή των εκλογών, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με την άμεση ηλεκτρονική ψηφοφορία όλων των μαθητών στα τμήματά τους. Οι 36 υποψήφιοι και υποψήφιες παρουσίασαν τους εαυτούς τους διαδικτυακά από το Αμφιθέατρο του Σχολείου και απηύθυναν τα επιχειρήματά τους στους μαθητές όλων των τάξεων, προκειμένου να κερδίσουν την ψήφο τους. Στη συνέχεια, ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία ταυτόχρονα σε όλες τις τάξεις με τους μαθητές να προσέρχονται με τη σειρά στον υπολογιστή της αίθουσάς τους, για να ψηφίσουν μυστικά τους εκπροσώπους τους, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής υγιεινής. Με την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής παρέλαβαν εκτυπωμένα τα αποτελέσματα και τα ανακοίνωσαν άμεσα σε διαδικτυακή σύνδεση με τα τμήματα του Σχολείου.

Αμέσως μετά το Δεκαπενταμελές Μαθητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε Σώμα και διένειμε τις αρμοδιότητες μεταξύ των μελών του ως εξής:

Πρόεδρος: Βασιλική Τσιτσιλιάνου (Γ3)

Αντιπρόεδρος: Φανή Ζιώγα (Γ1)

Γραμματέας: Αριάδνη Κώστα (Γ2)

Μέλη: Ελίζα Κάλτσου (Β1), Βασιλική Λίταινα (Γ2), Σάββας Γραμματικόπουλος (Γ1), Βασιλική Κουρτέση (Γ2), Γιάννης Βερνάρδος (Β1), Θεόφιλος Αρβανιτίδης (Γ1), Αφροδίτη Κανίδου (Β1), Νικόλας Ζαγορίδης (Γ1), Μάριος-Αντώνιος Μπουρουζήκας (Α2), Μιλτιάδης Παπαλεξανδρής (Α3), Αλέξανδρος Παυλίδης (Β3) και Αλέξανδρος Φασουράκης (Β3).

Τους ευχόμαστε λαμπρή επιτυχία στο υπεύθυνο έργο τους!