Δίνοντας ανάσα και χρώμα στους πνεύμονες του πλανήτη!
Ιούν 10 2021

«Με το βλέμμα μας στραμμένο στην παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, προχωρήσαμε στην υλοποίηση μιας πράξης, η οποία άλλαξε την καθημερινότητά μας. Σε έναν πλανήτη, που πεθαίνει από τα καυσαέρια και τα πλαστικά, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και να φυτέψουμε πολύχρωμα λουλούδια. Εμείς, οι μαθητές της πρώτης γυμνασίου, αποτυπώσαμε τις καλοκαιρινές μας σκέψεις και τα συναισθήματα στον προαύλιο χώρο του Σχολείου. Τα άδεια παρτέρια απέκτησαν ξανά ζωή, καθώς τα παιδιά, αφού έλαβαν τις απαραίτητες πληροφορίες και οδηγίες, πέρασαν στην πράξη. Κάθε μαθητής τοποθέτησε το δικό του λουλούδι στο έδαφος, με τις έντονες μυρωδιές και τον καυτό ήλιο να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Μπορεί τη ζωή που δώσαμε στον σχολικό χώρο να την αντικρίζουμε μόνο εμείς, αλλά τη σημασία της πράξης μπορεί ο καθένας να την αντιληφθεί και να κάνει το δικό του βήμα. Αποδείξαμε ότι σε μια δύσκολη χρονιά μπορούμε να πάρουμε πρωτοβουλίες που θα αλλάξουν τον πλανήτη, αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό. Τίποτα δεν μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο στους «εκκολαπτόμενους» πολίτες, καθώς για ακόμη μια φορά προσέφεραν τη βοήθεια τους στο περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα έδωσαν χρώμα με τα χαμόγελά τους και τα άνθη στον χώρο του Σχολείου.». [Κωνσταντίνα Οικονόμου, Α2]

Το άρωμα της άνοιξης έκανε την επίσκεψή του στην αυλή του Σχολείου μας τη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021. Οι μαθητές της Α΄ τάξης του Σχολείου μας, με αφορμή την «Εβδομάδα Δράσης και Ευαισθητοποίησης για το Περιβάλλον», φύτεψαν λουλούδια στα παρτέρια του.

Τα λουλούδια προσέφερε στο Σχολείο μας η Χ.Α.Ν.Θ. και η Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, που ένωσαν τις δυνάμεις τους και υλοποίησαν μια σειρά από συμβολικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την προστασία του Περιβάλλοντος. Το Σχολείο μας πρόθυμα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά τους να συμμετάσχει στη συγκεκριμένη δράση, με κεντρικό σύνθημα «έχεις τη φύση στο χέρι σου» και να συμβάλει στη διάδοση του οικολογικού μηνύματος. Η συγκεκριμένη δράση έχει καταγραφεί στο παγκόσμιο καλεντάρι εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μέσω της ιστοσελίδας του ΟΗΕ.

Μαθητές και καθηγητές, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας, με ιδιαίτερη χαρά μετέφεραν την δημιουργικότητά τους εκτός σχολικής αίθουσας και έδωσαν χρώμα στον προαύλιο χώρο του Σχολείου, ελπίζοντας ότι με την κίνησή τους αυτή θα ενώσουν τη δική τους προσπάθεια με αυτές που γίνονται σε ολόκληρο τον κόσμο, για να γίνει το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος ακόμη πιο δυνατό. Η χαρά και η ικανοποίηση όλων ήταν αποτυπωμένη στα φωτεινά βλέμματά τους. Με την όμορφη αυτή συμβολική πράξη τους οι μικροί μας μαθητές έκλεισαν με έναν ιδιαίτερο τρόπο και την πρώτη τους χρονιά στο Γυμνάσιο. Την οργάνωση αυτής της εξαιρετικής δράσης είχε η Συντονίστρια των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης, Αικατερίνη Ιωακειμίδου. Τέλος, ευχαριστούμε τον κηπουρό των Σχολείων μας, Κώστα Ποτήρα, για την πολύτιμη βοήθειά του.