Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2020
Δεκ 29 2020

Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020 οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α΄ τάξης του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης παρουσίασαν με πολύ μεράκι και αρκετές εκπλήξεις την εορταστική διαδικτυακή εκδήλωση των Χριστουγέννων.  Μέσα από τις οθόνες τους ευχήθηκαν «Καλά τηλε-Χριστούγεννα!» σε περισσότερους από 300 καλεσμένους παρουσιάζοντας την ιστορία ενός παιδιού, το οποίο γιορτάζει τα φετινά Χριστούγεννα με τους αγαπημένους του εξ αποστάσεως. Λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών της πανδημίας, τα φετινά Χριστούγεννα θα γιορταστούν με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Έτσι, μέσα από 7 διαφορετικές «επικοινωνίες», οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου μας μάς μετέφεραν το κλίμα των Χριστουγέννων, όπου η ανθρώπινη επαφή παραμένει ζωντανή, έστω και μέσα από τη οθόνη ενός υπολογιστή. Η επιλογή ενός Χριστουγεννιάτικού βιβλίου για τον καλύτερο φίλο που γιορτάζει, τα κάλαντα στον παππού και τη γιαγιά μέσα από βίντεο που ετοίμασαν οι μαθήτριες και οι μαθητές της χορωδίας και της ορχήστρας, οι εικόνες με έθιμα, παραδόσεις και ευχές που μετέφεραν από τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, αλλά και από όλον τον κόσμο συγγενείς, φίλοι και μαθητές των αδελφοποιημένων σχολείων Institution Notre Dame στην Τουλόν της Γαλλίας και Steglitz Gymnasium του Βερολίνου βοήθησαν το κοινό να ταξιδέψει νοερά, να χαρεί, αλλά και να συγκινηθεί, μα πάνω από όλα να συνεχίσει να αισιοδοξεί.

Η γιορτή έκλεισε με τις καλλιτεχνικές φωτογραφίες και τις ευχές των μαθητριών και των μαθητών της Α΄τάξης σε τρεις γλώσσες για καλά Χριστούγεννα και καλή Χρονιά.

Υπεύθυνες των αφηγήσεων, των προβολών και της προετοιμασίας των μαθητών και μαθητριών ήταν οι καθηγήτριες Αλεξάνδρου Χρυσάνθη, Καλπακίδου Χριστίνα, Καρασάββα Σοφία, Μπαρμπούτα Αποστολία, Πετμεζάρη Μάρθα και Φόρστερ Χριστίνα.

Το μουσικό σύνολο δίδαξε και συντόνισε η καθηγήτρια Μουσικής κα. Γκίνη Αναστασία.

Για να δείτε τα βίντεο με τις ευχές του αδελφοποιημένου Γαλλικού Σχολείου και τα κάλαντα από το μουσικό σύνολο της Α΄ τάξης πατήστε πάνω στα παρακάτω εικονίδια.

Ευχές αδελφοποιημένου Γαλλικού Σχολείου

 

Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα Χίου
Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα Κρήτης
Μοραΐτικα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα