Σχόλια, εντυπώσεις και εικόνες από το 1ο ενδοσχολικό διαδικτυακό μαθητικό τουρνουά σκάκι.
Δεκ 30 2020

Στο πλαίσιο των δράσεων του Σχολείου μας για την εορταστική περίοδο, πραγματοποιήθηκε το 1ο ενδοσχολικό διαδικτυακό μαθητικό τουρνουά σκάκι. Το τουρνουά φιλοξενήθηκε την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου στον φιλόξενο χώρο της ψηφιακής σκακιστικής πλατφόρμας Lichess.

Στο τουρνουά συμμετείχαν δεκατρείς μαθητές και των τριών τάξεων του Γυμνασίου. Για την ιστορία, στην πρώτη τριάδα μετά από 5 γύρους και 30 συνολικά παρτίδες βρέθηκαν οι μαθητές: Μιχαήλ Βασιλάκης της Α’ τάξης, Αριστείδης Γκιουλέκας της Β’ τάξης και Κωνσταντίνος Βλαχάκης της Α’ τάξης. Η επόμενη σκακιστική συνάντηση προγραμματίστηκε μετά το τέλος του 1ου τετραμήνου.

Την ιδέα και την ευθύνη για την οργάνωση και ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά είχε ο καθηγητής Φυσικής Βασίλειος Ι. Τεμπερεκίδης.

Πώς βίωσαν, όμως, οι μαθητές το τουρνουά; Διαβάστε παρακάτω τις εντυπώσεις και τα σχόλιά τους.

Αριστείδης Γκιουλέκας

Ευχαριστώ το σχολείο για την ευκαιρία που μας έδωσε μέσα στην καραντίνα να περάσουμε διαφορετικά τον χρόνο μας, κάνοντας ένα διαδικτυακό τουρνουά σκακιού. Ήταν μία ευχάριστη διαδικασία και σίγουρα ιδιαίτερα παιδαγωγική. Ελπίζω να επαναληφθεί.

Κωνσταντίνος Βλαχάκης

Το 1ο ψηφιακό σκακιστικό τουρνουά του Σχολείου ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Μου άρεσε πάρα πολύ και, σε περίπτωση που ξαναγινόταν, θα έπαιρνα πάλι μέρος. Η διαδικασία που ακολουθήσαμε για να δηλώσουμε συμμετοχή ήταν δύσκολη, αλλά ευτυχώς μας είχαν σταλεί αναλυτικές οδηγίες. Οι συμμαθητές μου που συμμετείχαν στο τουρνουά με δυσκόλεψαν αρκετά. Εύχομαι του χρόνου με το καλό να ξαναγίνει αυτό το συγκεκριμένο τουρνουά, αλλά να γίνει στο Σχολείο μας διά ζώσης.

Μάριος-Αντώνης Μπουρουζήκας

Μου άρεσε πολύ και ανυπομονώ για το επόμενο. Ήταν η πρώτη μου φορά που συμμετείχα σε ένα τουρνουά και μάλιστα διαδικτυακό, όμως σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία…

Φίλιππος Πρωτοφανούσης

Ήταν μια φανταστική εμπειρία. Το τουρνουά ήταν εξαιρετικά οργανωμένο. Επίσης όλα τα παιδιά που συμμετείχαν ήταν ευγενικά με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα όμορφο κλίμα την ώρα των αγώνων. Στο τουρνουά συμμετείχαν αρκετά παιδιά και οι παρτίδες στην πλειοψηφία τους ήταν αμφίρροπες.

Νικόλας Ιωσηφίδης

Το τουρνουά ήταν πρωτότυπο, γιατί ήταν διαδικτυακό και πολύ καλά οργανωμένο. Έτσι, μπορέσαμε τα παιδιά του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης να παίξουμε σκάκι, χωρίς προβλήματα και τηρώντας την καραντίνα, κάτι το οποίο την εποχή της δημιουργίας του σκακιού ήταν αδύνατο, όπως πολλές από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτήν την περίοδο. Ευχαριστώ πολύ για τη διοργάνωση, αναμένω για το επόμενο!

Ανδρέας Ναζλίδης

Η εμπειρία συμμετοχής σε ένα διαδικτυακό σκακιστικό τουρνουά ήταν πρωτόγνωρη. Επίσης, το γεγονός πως αντιμετωπίσαμε τους φίλους και συμμαθητές μας, καθιστά τη συγκεκριμένη διοργάνωση πρωτότυπη και διασκεδαστική. Παρ’ όλες τις απαραίτητες εναλλαγές και την έλλειψη οπτικοακουστικής επαφής με τους συμπαίκτες μας, η επικοινωνία μεταξύ των παικτών και του υπεύθυνου ήταν εφικτή μέσω του chat. Ένα διαδικτυακό τουρνουά παρέχει στους συμμετέχοντες, όχι μόνο την ευκαιρία να βρεθούν στο κλίμα ενός πραγματικού παιχνιδιού, αλλά και να παρακολουθήσουν από την οθόνη τους παιχνίδια μεταξύ των συμπαικτών τους, γεγονός που βοηθάει τους συμμετέχοντες να βελτιώσουν τις σκακιστικές τους ικανότητες.